Оферти

Нова година в Текирдаг

   
Нова година в Текирдаг

ПРОГРАМА
 
1 ден, 29 декември
06.00 Тръгване от Варна; 08.30 Тръгване от Бургас (точните часове на тръгване ще бъдат изпратени допълнително с информацията за пътуване).
Редовни почивки по пътя. Пристигане в  Текирдаг.
 
Настаняване в хотел DES’OTEL.
Свободно време.
Вечеря в панорамния ресторант на хотела.
Нощувка.
 
2 ден, 30 декември
Закуска в хотела. Свободно време.
 
По желание (заплаща се допълнително): 8:30 – 17:00 Целодневна екскурзия до Одрин
Свободно време
Цена: 50 лв. (транспорт, екскурзоводско обслужване).   
Входен билет за музея – 50 TRL , заплаща се на място.
 
Нощувка.
 
3 ден, 31 декември
Закуска в хотела. 
 
Свободно време и възможност за ползване на СПА центъра на хотела, разполагащ със сауна, хамам – турска баня. Възможност за масажи.
 
10.00-13.00 Туристическа програма в Текирдаг - посещение на джамията на Рюстем паша и бедестена към нея, разглеждане на централния площад, пешеходна разходка в стария град с посещение на Археологическия музей.
Текирдаг – „перлата на Мраморно море“ - разположен е в Източна Тракия, на северния бряг на Мраморно море. Градът е основан още през Архаичната епоха от гръцки колонисти от остров Самос. Те му дават името Бизанте. Градът е бил владение на тракийския цар Севт II. Много антични автори споменават, че планината Текирдаг, която обгражда от север залива Родосто, е Свещената планина на траките.
През Османския период градът е наречен Текфур даг, което означава планината на императора. В разговорния турски език името се променя на Текир даг – „Сива планина“ и това име се приема за официално след създаването на Република Турция.
Хилядолетната история на града е събрана в археологическия музей, който се помещава в старата сграда на валийството, построена през 1928г. В богатата колекция на музея има релефи, мозайки, статуи, антична керамика и дори фосил на 65 млн. години. Най-ценният експонат са костите на одриския владетел Керсеплептес, живял през IV в.пр.н.е.
Свободно време за посещение на шопинг мол „TEKIRA“. В него се помещават много известни марки: Altınbaş, Colins, Deichmann, Nike, Polaris, Tiffany,  Yves Rocher и други, предлагащи големи намаления и разпродажби. 
 
Свободно време.
 
20:00ч.- 02:00ч. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ПАНОРАМНАТА БАЛНА ЗАЛА НА ХОТЕЛА с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, дисководещ, развлекателни игри с награди,  ориенталски танци.
НОВОГОДИШНО МЕНЮ: Плато с разнообразни предястия, салата, крехко телешко на пещ (тандури) с лаваш, новогодишен десерт и парче баница с късмет, неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки;
ЧЕСТИТА НОВА 2025 ГОДИНА!
 
4 ден, 1 януари,
Късна закуска в хотела.
11.00 Посещение на сладкарница „Шар“ – най-известната потомствена сладкарница в Текирдаг, предлагаща огромно разнообразие от сладки изкушения – баклава, шоколади, шоколадови бонбони, торти, пасти и най-известното сладко на Текирдаг – пейнир халва (халва със сирене).
Отпътуване към България с редовни почивки по пътя.

За повече информация вижте ТУК.