Турагенции

Дорис травел пуска есенни екскурзии до Виена

   
Дорис травел пуска есенни екскурзии до Виена

Виена е една от най-магнетичните европейски столици - живописни улици, история и култура на всеки ъгъл, невероятна местна кухня и хилядите възможности за споделени моменти правят посещението на града истински рай.

Австрийската столица е неописуемо красива през есента и септември и октомври са перфектните месеци за посещение. Все още не е студено, но посетителите със сигурност ще избегнат летните горещини. Подобни пътувания са реалност с "Дорис травел". Туроператорът организира 4-дневни екскурзии до Виена с полети от София.

Цените започват 

от 907 лв. и включват самолетни билети София - Виена - София, един ръчен багаж с размер 40/20/25 см на борда на самолета, двупосочен трансфер летище - хотел - летище, 3 нощувки със закуски в хотел Hotel Europahaus Wien 3* или подобен, панорамна автобусна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 10 000 евро и посрещане на български език във Виена.

Дом на гении като Моцарт и Зигмунд Фройд, столицата на Хабсбургската империя и дългогодишен “Най-добър град за живеене”, Виена определено има какво да предложи. От разкошни дворци, през пленителни музеи и културни забележителности, до нестандартни забавления - Виена е градът, където всички мечти оживяват. Наистина има по нещичко за всеки вкус и австрийската столица би останала дълго в спомените.

The Maria-Theresien-Platz with the Maria … – License image – 71438302 ❘  lookphotos

Екскурзията на "Дорис травел" започва с панорамна обиколка в центъра на града. Маршрутът минава по известната Рингщрасе - булевард, обикалящ всички основни забележителности в историческия център на Виена. Там туристите ще могат да видят иконични места като Музея на изящните изкуства и Природонаучния музей (музеите-близнаци), парламента, кметството, императорския театър, историческото кафене "Ландман", бароковата църква "Карлскирхе" и Музикферайн.

Денят ще продължи 

в известния "Дом Хундертвасер", познат още като „Лудата къща“. Сградата е проектирана от ексцентричния и провокативен австрийски художник и архитект Фриденсрайх Хундертвасер. Тя изпъква на фона на аристократичната виенска архитектура със заоблените си ръбове, нестандартни форми и шантави цветове.

През следващите дни туристите могат да се насладят на свободна програма в града или пък да се запишат на някоя от интересните допълнителни екскурзии на туроператора. Има предложения както за програми в града, така и такива, които обикалят близките забележителности.

Двете градски екскурзии са „Магията на Стара Виена" и „Виенско вълшебство“. По време на тях туристите ще имат възможност да разгледат подробно съответно стария градски център на Виена и Виенската опера. По време на “Магията на Стара Виена” групата ще види хотел "Захер", Албертина, величествената готическа катедрала "Св. Стефан", златната чумна колона от XVII век, църквата "Св. Петър", площад "Св. Михаил" с едноименната църква, двореца "Хофбург" - бивша резиденция на Хабсбургите от XIII век до 1918 г., Националната библиотека и Църквата на августинците, Швейцарския двор със Императорската съкровищница, Кралската капела, където пее Хорът на виенските момчета, и Испанската школа по конна езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус.

Hofburg | History, Description, & Facts | Britannica

Има организирано и специално посещение на двореца Шьонбрун - любимата резиденция на императрица Мария Терезия. Прочутите му градини разказват за над 300 години история, свързани с живота на Хабсбургите. Дворцовият комплекс "Шьонбрун" е образец на архитектурните стилове рококо и барок, от 1996 година (заедно с парка и зоологическата градина към него) е включен в Списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО. Обиколката завършва със свободно време за разходка в градините на двореца или посещение на най-старата зоологическата градина. До зоопарка се стига с приятна разходка през парковите алеи или през прочутия лабиринт от естествена растителност.

Освен тези градски съкровища, туристите на "Дорис травел" могат да планират и дневен излет до замъка Лихтенщайн и Баден. Преминавайки през малки китни градчета, разположени в планината Виенска гора, ще се стигне до приказния замък Лихтенщайн, откъдето започва историята на едноименния род. Следващата спирка ще бъде в град Баден, още от римски времена, той е известен с лечебните си термални извори, а днес е скъп СПА курорт с елегантна архитектура в стил бидермайер. Към културната му история принадлежат имената на Моцарт и Бетовен, които са живели и композирали тук. В централната пешеходна зона на града със запазен старинен облик ще могат да се разгледат отвън къщата на Бетовен, централния площад, кметството, лятната резиденция на Франц Йосиф, чумната колона от XVIII век, фонтанът на Фердинанд, градския театър и други.

Lichtenstein Castle – Lichtenstein, Baden-Württemberg, Germany – TRAVOH

Виена носи със себе си история и култура, които могат да бъдат открити чрез изкуство, архитектура и гастрономия. Независимо дали сте любители на историческите забележителности, изкуството, музиката или кулинарните изкушения, австрийската столица подканя да ги откриете и да се потопите в тяхната магия. Пътуването до Виена обещава разнообразие от преживявания, които ще оставят траен отпечатък в сърцето на всеки пътешественик.

Йоана Шомова