Новини Транспорт

Кои са най-евтините и най-скъпите дни за летене тази есен?

   
Кои са най-евтините и най-скъпите дни за летене тази есен?

Четвъртъкът е най-натовареният ден за летене, а онези, които се издигат в небето в понеделник, могат да спестят около 15 процента от цената на вътрешното пътуване в Щатите.

Що се отнася до международните полети, пътниците ще платят по-малко, като изберат събота за начало или край на своето пътешествие.

Данните, споделени с Travel + Leisure, идват от есенната прогноза за пътуване на Expedia и могат да помогнат на пътешествениците да планират предварително есенните си почивки.

Като цяло, седмицата на 1 септември се очаква да бъде най-достъпната за вътрешни пътувания в САЩ, като цените на билетите са с почти $100 по-евтини, отколкото през летния пик.

За международни полети пътниците трябва да обмислят резервация през седмицата около 20 октомври, когато средната цена на билета е с почти $260 по-ниска спрямо лятото.

„Независимо от дестинацията, есента е фантастична за пътуване и все още има време за планиране на такова“, казва Мелани Фиш, ръководител на връзките с обществеността на Expedia Group Brands.

За да избегнете тълпите, преразгледайте пътуването през седмицата от 8 септември, която се очаква да бъде най-натоварената от есенния туристически сезон. Вместо това, резервирайте през седмицата на 10 ноември, тъй като се очаква да бъде най-спокойна.

Като цяло, пътуването през есенния сезон може да ви спести пари. Всъщност, от Expedia регистрират исторически спад в цените на самолетните билети с 10 процента, в сравнение с лятото.