Новини Хотели

Вижте най-луксозните хотели на Корфу

   
Вижте най-луксозните хотели на Корфу

Остров Корфу, заобиколен от кристално сините води на Йонийско море, е една от най-космополитните и атрактивни дестинации в Гърция. Богатото историческо наследство, белязано от цивилизациите на древните гърци, римляните, византийците, французите и британците, е оставило отпечатък върху архитектурата, културата и традициите на острова. Неговите оживени градове, малките китни селца и великолепието на природните резервати приканват посетителите да изследват нови хоризонти.

Този зелен остров е известен със своите плажове със „Син флаг“ и по-мекия климат в сравнение с много други гръцки острови. Той привлича гостите с шикозни скривалища в прохладни хълмове и крайбрежна ивица от пясък с цвят на камила.

Комбинацията от красива природа, богата история и изискана кухня, повлияна от вкусовете на Гърция, Италия и Близкия изток, прави Корфу гореща точка за луксозни ваканции.

Представяме ви шест от най-красивите  крайбрежни хотела на острова, които демонстрират безусловен лукс, персонализиране на услугите и уникални преживявания.

Domes Miramare

Някогашно лятно имение на корабния магнат Аристотел Онасис в Корфу, днес е спокойна шикозна крайбрежна дестинация само за възрастни. Miramare е истинска перла сред древни маслинови гори и каменист плаж на прозрачните води на Йонийско море. Интериорът преосмисля стила на 60-те със съвременен привкус и блясък на шармантни полилеи и елегантни мраморни подове  – пищност в нюанси на бяло, сиво и синьо-зелено. Стилът и характерът на това  блажено място прозират от черно-белите снимки на знаменитости, отсядали в Miramare през миналия век.

Крайбрежната зона е осеяна с вили с прибиращи се покриви за романтика под звездите. С просторни апартаменти с мебели от светло дърво и отворен план към морето. С резиденции със самостоятелни басейни, хидромасажни вани и директен достъп до плажа. Във VIP зоната за отдих Haute Living  с огромна тераса и слънчеви басейни се сервират напитки и закуски денонощно.

На хълма от другата страна на пътя с достъп през подземен тунел е новото панорамно крило с 69 апартамента, разположени около два големи инфинити басейна. Със своята фасада в стила на луксозната верига хотели Domes със стоманена рамка в опушено сиво, въглен и бежова палитра, тази зона има по-модерна – макар и също изтънчена – атмосфера, напълно различна от крайбрежната зона. Просторните суити с изглед към морето или към басейна разполагат с просторни тераси и хидромасажни съоръжения. Атрактивните апартаменти Grand Opal имат полукръгли прозорци като илюминаторите на лодка.

Модерният лукс прелива в Soma Spa, вдъхновен от древногръцка баня с бежов мрамор и арки, през които слънцето игриво наднича и създава мистична атмосфера. Domes Miramare е печеливша комбинация от елегантност, отлично обслужване и наистина добра храна.

Закуската на брега е в основния ресторант Makris, който е рогът на изобилието със  здравословна храна, пресни и сушени плодове, смутита, кисело мляко, сладки лакомства и меню без глутен.

Награждаваният готвач Петрос Димас е великият диригент на гастрономическата симфония в Miramare. Той създава чудеса от гръцката и корфиотската кухня, съчетана с модерните тенденции.

Ако се чудите докъде могат да ви отведат вкусовете, се насочете към ресторант 1962 By the Sea или Blu Bar, където кралски особи и джетсетъри организират своите частни партитата там.

Гастрономическата сцена се допълва от Raw Bar, който ви кани да тръгнете към Изтока със селекция от първокласно суши, крехки като пера резени торо от коремчето на риба тон и изискано шампанско. И от уникалните коктейли на плажните оазиси Verde Pool Bar и Panorama Pool Bar.

Елегантната черна яхта Miramaretta на кея приканва към dolce vita по вода. Може да отплавате към близкия уединен изумруден залив. Или към Стария град на Корфу с исторически домове  като кралската вила Мон Репо, родното място на принц Филип и митичния дворец Ахилион на императрица Елизабет Австрийска, известна като Сиси, и да се спуснете по оживени площади с шумни барове и занаятчийски магазини. От цялостното изживяване става ясно защо този легендарен курорт все още е толкова притегателен, както по времето на Онасис.

Ikos Odisia

Съвсем нов, отворен през юни 2023 г., в залива Дасия на източното крайбрежие на Корфу този ултраелегантен курорт носи емблемата за безусловния лукс, което на практика означава ол инклузив от висок клас с всички отличителни белези.

Odisia от веригата Ikos следва концепцията Infinite Lifestyle за персонализирано първокласно обслужване и богато разнообразие от удобства, дейности и услуги.

Удивително как този огромен комплекс, разположен в четири обширни зони, може да излъчва усещане за бутиков хотел, еднакво привлекателен за семейства и за двойки. Ниските сгради са сгушени между борови и маслинови дървета сред градини с широки пътеки. Елегантните апартаменти, бунгала и шикозни вили, стилните ресторанти, пясъчният плаж, спокойните басейни и барове са хармонично вписвани в живописната  природа  върху 60 акра площ. Къде ще отседнете зависи от категорията.

Deluxe Collection Suites е привилегированата зона с ледено шампанско, частни басейн и личен бътлър. Бунгало Deluxe Collection е със собствена градина или частен басейн. Върви с безплатни масажи, кабани и личен иконом. Огромните панорамни прозорци създават усещане за плажна къща.

Дните тук могат да бъдат изпълени с приятни емоции  или с празно спокойствие – както вие решите. Обслужването от баровете е направо до шезлонга на великолепния 420-метров плаж със златист пясък. Едва ли трябва да помръднете, освен ако решите да посетите спа центъра за авторска терапия с козметични продукти от Anne Semonin Paris. Или някои от ресторантите. Ястия се сервират от закуската до вечерята в пет а ла карт ресторанта с меню, създадени от готвачи със звезди “Мишлен” (с версии за деца).

Всяко хранене може да е елегантно и леко тематично с вкусове от Гърция, Италия, Перу и Азия и средиземноморската кухня. Старият и новият свят се сблъскват в автентични и фюжън изживявания за хранене, придружени от колекция с над 300 първокласни вина.

Иновативният азиатски ресторант Anaya е с почерка на шеф Thiou, майстор на тайландска кухня с европейски продукти.  Опитайте ръчно приготвените равиоли с раци, кокосово мляко и сос от лайм.

Гръцкият ресторант Elia буквално се извисява на хълм с удивителна панорамна гледка към залива Дасия. Предлага и а ла карт закуска. В близост е испанският ресторант Oliva, където сервират подправена испанска кухня с автентични тапас, изкушаващи паели младият и много талантлив сомелиер Константинос е домакин на ежедневни дегустации на вино.

През целия ден в италианския ресторант Fresco се разнасят чинии с вкусни пици, ризото и паста, създадени от родения в Корфу Еторе Ботрини, готвач със звезда „Мишлен“.

Sea Grill на плажа е мястото за непринуден обяд с вкусен гирос, зеленчуци в местен хляб Corfoit и романтични вечери на пясъка.

Шведската маса във Flavors в средиземноморски стил  е пълна с пресни продукти и апетитни ястия на закуска, обяд и вечеря, а остава заредена и през цялата нощ.

Единствената мисъл в Odisia може да е кой да е следващият ресторант. Или какво предложение за активност да изберете – йога по залез слънце на плажа, падълборд около залива, въвеждащи уроци по гмуркане или семейни тенис мачове на осветени кортове. Тест драйв с Tesla или да вземете яхта под наем.

Nido, Mar-Bella Collection

В отговор на нарастващото търсене на изискани ваканции само за възрастни Nido отваря врати през 2018 г. като член на Small Luxury Hotels of the World – единственият в Корфу. Кацнал на зелен хълм в югоизточната част на острова, този луксозен бутиков хотел в пастелни цветове пресъздава с архитектурата на традиционно за острова село.

За релаксираща почивка без деца Nido доста специален. Елегантният интериор, удобствата и изключителното обслужване, създават спокойна и интимна атмосфера. Всички 70 апартамента са с гледка към Йонийско море, с просторни тераси с джакузи или с малки частни басейни.

Огромният инфинити басейн с изглед към бреговата линия събира свежестта на сутринта, вкусния обяд и следобедното парти с коктейли.

Привлекателният списък с авторски коктейли прави лоби бара Heritage идеалното място за сладки разговори в уютната атмосфера. Напитките се доставят направо до шезлонга на красивия каменист плаж, обгърнат от вековни маслинови дървета.

Закуските и непринудените вечери се сервират на шведска маса в San Giovanni или в ресторант Aquavit до басейна с богато меню от корфиотска кухня с вкусовете на Средиземноморието.

Всяка година Nido е домакин на кулинарния фестивал Greek Chefs Abroad с всепризнати гръцки готвачи от цял ​​свят, които създават уникалните предложения за меню на ресторантите.

Гурме ресторанта Apaggio се представя със сезонното гръцко меню, приготвено от Сотирис Евангелу, един от водещите гръцки готвачи, обучавал се при Ален Дюкас. Може да опитате предястие сашими от лаврак със салата от пушен патладжан, съчетани с някои от най-добрите гръцки вина.

Традиционните гръцки нощи в Kafeneio Greek Coffee Corner, под звуците на жива музика, са перфектният завършек на деня.

С особена креативност в Nido подхождат към СПА центъра и дейностите, свързани с физическа активност. Програмите за фитнес с професионални треньори са изготвени от консултанти на Wellco. Сесиите по йога, пилатес и медитация, които се провеждат на терасата, са консултирани със спортната агенция Oyogo London. Водните спортове изобилстват на плажа със „Син флаг“. Луксозни катамарани водят гостите на тематични турове и до красивите острови Паксос и Антипаксос.

Ikos Dassia

Ikos Dassia се извисява на ол инклузив сцената на Корфу през 2018 г. в две големи сгради, наречени „Море“ и „Небе“ с лъскави мраморни подове с кремави дивани, стени с магнолия и стъклени вази с орхидеи.  Погледът от фоайето потъва във водите на Йонийско море.

В традиционен донякъде план на хотел за семейни почивки с 411 стаи, Dassia дава приятно усещане за уединение. Големият пясъчен плаж със „Син флаг“ е разделен на зони за семейства и за възрастни.

Магията на Dassia е в пространството между двете сгради. Великолепно съчетание на инфинити басейни, свързани с малки дървени мостове, вили и красиви градини.

През целия престой личен иконом в Whatsapp резервира местата в ресторантите, грижите за децата, спа процедурите и всякакви други активности като круизи по залез слънце и игра на двата тенис корта.

Има осем места за хранене, повечето от които са а ла карт с менюта на готвачи със звезди „Мишлен“ и луксозни напитки. За обилна закуска, обяд или вечеря, може да изберете Kerkyra, разположен на плажа.

Френският ресторант Provence е предпочитан за елегантна вечеря (интериорът е малко задължаващ с кадифени столове и бели платнени салфетки). Поръчайте най-крехкото бавно приготвено агнешко за основно, последвано от хрупкава тарта с млечен шоколад или пухкав отвътре крем брюле за десерт. От друга страна, Ouzo сервира обедно пиршество с местни меса, риби и салати, всички приготвени пред гостите – има онази непринудена атмосфера да си в къщата на приятел за барбекю. Много впечатляващо за курорт с такъв размер.

Хотелът насърчава гостите да изследват острова с безплатна Tesla за деня. Или „обяд навън“ в партньорства с няколко местни ресторанта и таверни. Включени са в цената ол инклузив.

Domes of Corfu

Domes of Corfu изпълва представата за бавно живеене в космополитен имот, който обгръща гостите в бохо лукс и безкрайно внимание. Пред вас е Глифада, един от най-дългите и красиви плажове на Корфу, известен със златистия се копринен пясък и  кристалносини води. Зад вас е скален масив, покрит с кипариси.

Внушителната седеметажна сграда – с отличителните за луксозната хотелска верига Domes куполи е от престижната Autograph Collection. Подови настилки от изпечени тухли обикалят вътрешния двор, пълен с цитрусови дървета. Грижливо поддържани морави меко се спускат към плажната ивица.

Прочуто гостоприемство на Domes of Corfu започва от лоби бара Xenia, където персоналът ви посреща с коктейл с кумкуат.

Хотелът разполага с 236 апартамента с веранди към морето или тераси към планината. Разкошните отворени суити с басейни са еднакво удобни за двойки и семейства с много деца.

Богатата закуска на шведска маса и вечерите в Agora са изкушаващо пътешествие през разнообразните вкусове на гръцката и европейската кухня. Струва си да отидете по-рано за маса с гледка към залеза.

Централният ресторант Spianada Food Court  с името на големия площад в стария град Корфу сервира от морска храна (севиче, суши, бургери) до италиански класики и домашен сладолед.

А ла карт ресторантът Yaosai се фокусира върху азиатската фюжън кухня допълнена от богата винена листа. В Ammos Beach Bar се сервира корфиотска кухня. А партито не спира от сутрин до вечер.

MarBella, Mar-Bella Collection

Емблематичният MarBella предефинира луксозните ваканции на Корфу още преди 50 години и оттогава непрекъснато блести като луксозен ол инклузив комплекс, изграден от семейна компания като рай за семейни почивки. Когато основателят Василис Дракопулос за пръв път посещава рибарското селище на Беницес в края на 60-те години, остава толкова запленен, че купува земя с малка къща на източното крайбрежие на острова в Агиос Йоанис с изглед към криволичещата ивица от пясък и чакъл на плажа Перистерон. Той изгражда комплекс от 62 стаи с плувен басейн и му дава името MarBella, което на италиански означава „красиво море“.

Посещаван от известни личности, днес MarBella е като голямо китно село на склон с шест сгради с 362
напълно реновирани стаи и апартаменти и множество вили и басейни около субтропични градини, свързани с калдъръмени пътеки. Подземен проход води до плажа.

Докато децата са в стихията си във водния парк с пързалки, животът на възрастните тече около басейни с палми, заобиколени от шезлонги. Или в ресторантите наоколо.

Има толкова много избор и може да задоволи най-големите апетити – от утвърждаващи живота закуски в La Terazza до средиземноморски бюфети през целия ден. Celeste ви потапя в изискано изживяване във френски стил, а паноазиатският ресторант Kum Kuat носи екзотичните вкусове и аромати на Азия на бреговете на Средиземно море.

Центърът за водни спортове на плажа предлага всичко от каяк, падълбордове до джетове. Дори възможност за скок от ръба на скала в кристалната вода.