Оферти

Малайзия - Посрещни 2025 година с азиатски привкус

   
Малайзия - Посрещни 2025 година с азиатски привкус

ВИД ТРАНСПОРТ:
Самолет
МАРШРУТ:
София - Истанбул - Куала Лумпур - Путраджая - Малака - Пинанг - Куала Лумпур - Истанбул - София
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
10 дни / 8 нощувки
ДАТИ:
28.12.2024
ОФЕРТА:
№ Е4793
Цена от 4299 лв.
Дата Цена
28.12.2024 от 4599.00 4299 лв.
  • ранни записвания
РЕЗЕРВИРАЙ
 
ЗА ВЪПРОСИ И РЕЗЕРВАЦИИ:
Аврам Михайлов - 0898 333 987

Ден 1: София - Истанбул - Куала Лумпур

Полет от София до Куала Лумпур с прекачване и престой в Истанбул с авиокомпания Turkish Airlines.

Ден 2: Куала Лумпур
При пристигане в Куала Лумпур, ще ни посрещне местният партньор и настаняване в хотела, продължаваме направо за нощната обиколка на града. Фотопауза на Реката на живота. Посетете Китайския град (Chinatown) ​​и улица Петалинг за пазаруване или разглеждане на забележителности и дегустация на улична храна в Джалан Алор. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в хотела.

Ден 3: Куала Лумпур
Закуска в хотела. След закуска продължаваме за обиколка на града. Пауза за снимки на площад Мердека, сградата на султан Абдул Самад, Националната джамия, Националния паметник, кралския дворец, бутика за какао, квартала за ръчно изработени неща Батик и кулите близнаци Петронас. Включва вход за наблюдателната площадка на KL Tower. Обяд в местен ресторант. Нощувка в хотела в Куала Лумпур.

Ден 4: Куала Лумпур
След закуска продължете за обиколката на пещерите Бату. Посетете Royal Selangor Pewter, най-голямата и модерна фабрика за калай в света. Ще получите възможност да научите различните процеси, като леене, изпиляване, полиране, запояване, изчукване и гравиране на изделия от калай. Продължете към варовиковите хълмове на пещерите Бату. Изкачване от 272 стъпала ще доведе до свещената пещера на хиндуисткия храм, където се намира светилището на хиндуисткото божество Муруган. Друга пещера, наречена музейна пещера, е пълна с изображения на божества и стенописи, изобразяващи сцени от индуистките писания. Обяд в местен ресторант. Гала вечеря в ресторант за Нова година. Нощувка в хотела.

Ден 5: Куала Лумпур - Куала Селангор - Куала Лумпур
Закуска в хотела. Отправяме се към Куала Селангор. Тихото селце Кампунг Куантан в Куала Селангор има една от най-големите колонии на светулки в света. При пристигане посетете „Кота Мелавати“, известен преди като „Форт Алтингсбург“, Кралския мавзолей, разрушената крепост и легендарните 100 стъпала (легендарен блок за екзекуции). Паркът за птици в подножието на Букит Мелавати е идеално място за наблюдатели на птици, за да наблюдават мигриращи птици. Може да забележите сребристи маймуни, редки видове птици, пеперуди и т.н. Привечер ще продължим към разкошна вечеря с морски дарове и след това ще отидем на речен круиз нагоре по течението в тъмнината на тихата нощ, за да станем свидетели на едно от природните събития явления. Веднага щом очите ви свикнат добре с тъмнината, ще станете свидетели на редици светещи коледни елхи по брега на реката! Малките мигащи оранжеви светлини сред мангровите дървета са синхронизирани, ритмично трептене, произведено от хиляди светулки. Наистина вълшебна гледка! Нощувка в хотела.

Ден 6: Куала Лумпур - Путраджая - Малака
След закуска продължете за целодневна обиколка на Малака. На път за Путраджая, федералния административен център на Малайзия. Архитектурата в Путраджая е предимно в модерен арабски стил. Пауза за снимки в правителствения център на Путра Джая, където има множество нови правителствени комплекси в този нов град. Стоейки до Dataran Putra и с лице към езерото Putrajaya, е джамията Putra. Несъмнено най-внушителната структура, тази розова джамия включва архитектурни елементи от Туркестан, Казахстан и Мароко. Кабинетът на министър-председателя, Putra Perdana, е привлекателната сграда на главния хълм със смесено архитектурно влияние. Пътуването ще отнеме около 3 часа, за да стигнете до Малака. Малака е обект на наследството на ЮНЕСКО; историческият колониален град е живо свидетелство за мултикултурното наследство на традиционната Азия и европейските колониални влияния. Шофирането минава покрай Bukit China или китайския хълм – най-голямото китайско гробище извън Китай. Ще спрете в подножието, за да видите султанския кладенец, преди да преминете през португалското селище. Посетете прочутия портал „Porta De Santiago“ и руините на църквата „Свети Павел“, облицовани с холандски надгробни плочи от 17-ти век. Продължете към „Червения площад“ – розовите холандски административни сгради, в които днес се помещават музеят на Малака и правителствените служби. Посетете църквата Christ, „Abode Merciful Clouds“ или храма Cheng Hoon Teng – единственият храм, където можете да намерите 3 основни доктрини на местните китайски вярвания на даоизма, будизма и конфуцианството. Качете се на лодката за круиз по река Малака. И накрая, разходете се по известната улица Йонкер, на която също има редици антикварни магазини в стила на Малака. Вечеря в местния ресторант Baba & Nyonya. Нощувка в хотела.

Ден 7: Малака - Пинанг
Закуска и освобождаване на хотела. Продължете за трансфер по суша до Пенанг. Пътуването ще отнеме около 5 часа. При пристигане в Пенанг, настаняване в хотела. Останалата част от деня в свободното време. Нощувка в хотела.

Ден 8: Пинанг
След закуска в хотела, продължете към посещение на Пенанг. Джорджтаун, столицата на Пенанг, е кръстен на крал Джордж III от Англия. Разходете се из историческия Джорджтаун, за да посетите най-забележителните сгради от колониалната епоха, които сега са защитени като обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Фотоспирка във Форт Корнуолис някога е принадлежал на английската Източноиндийска компания и е мястото, където капитан Франсис Лайт за първи път акостира през 1786 г. След това ще влезете в Clan Jetty, сложна мрежа от редици и редици от къщи, построени на кокили в морето в 19 век от китайски имигранти. Насладете се на автентична разходка с трикошарка през сърцето на Джорджтаун и бъдете очаровани от неговата очарователна колониална архитектура, модерните небостъргачи на оживения китайски квартал и всички цветове на Малката Индия. Спрете се на един от най-великолепните кланови къщи, Khoo Kong Si. Сградата се отличава със сложни резби и дървена дограма, носеща марката на майстори занаятчии от Китай. И накрая, посетете величествения тайландски будистки храм Wat Chayamangkalaram, където се помещава един от най-големите в света легнали Буди на 33 метра. Тази позлатена лежаща статуя отдавна очарова чуждестранните туристи. Обяд в местния ресторант. След това ще посетите храма Kek Lok Si е един от най-големите и красиви будистки храмове в Югоизточна Азия. Тази всепризната туристическа забележителност е очаровала милиони хора със своите пагоди, павилиони, рибарници, безброй статуи на Буда и извисяващата се бронзова статуя на богинята на милосърдието (Куан Ин). Изкачете се на хълма Пенанг или Букит Бендера с фуникуляра до 800 метра над морското равнище, за да избягате от жегата и да се насладите на великолепната панорамна гледка към Джорджтаун и част от континента. По пътя разгледайте и оценете разнообразната флора и може би зърнете неуловимата фауна. Хълмът Пенанг е най-старата планинска станция в Малайзия и място, където жителите и чуждестранните жители бягат, за да търсят отдих от ниската горещина и влажност. Нощувка в хотела.

Ден 9: Пинанг - Куала Лумпур
Закуска и освобождаване на хотела. Продължете с трансфер по суша до Куала Лумпур. При пристигане в Куала Лумпур, настаняване в хотела. Останалата част от деня в свободното време. Нощувка в хотела.

Ден 10: Куала Лумпур - Истанбул - София
Ранна закуска в хотела, освобождаване на стаите и трансфер до летище Куала Лумпур за полет обратно към дома с авиокомпания Turkish Airlines с кратък престой в Истанбул. До нови срещи с АВИВА Травел!