Турагенции

Британският туроператор Jet2Holidays отчита ръст от 50% на туристите за България

   
Британският туроператор Jet2Holidays отчита ръст от 50% на туристите за България

Британският туроператор Jet2Holidays отбелязва ръст от 50% на туристите за Българското Черноморие към този момент на сезона спрямо миналата година. Това заяви за TravelNews Иван Грошев, управител на „МТС България“, която компания представлява британската у нас. „България отново се превръща хит за англичаните, а най-търсен си остава Слънчев бряг“, подчерта той.

Jet2holidays работят с 55 хотела в курортите Слънчев бряг, Несебър, Обзор, Поморие, и Св. Влас. Затова и чартърите на туроператора са само до Летище Бургас. А заради големия интерес на туристите от Острова откриха два нови маршрута от Ливърпул и Единбург до Българското Черноморие.

Иван Грошев посочи, че вече вървят ранните записвания за следващата година, като към момента се отчита от 35%.

Туроператорът Jet2Holidays заложи с 47% по-голям капацитет в чартърите си до България за лято 2024. Той оперира само до Летище Бургас, като туристите основно ще бъдат настанявани по Южното Черноморие. В цифрово изражение това означава над 25 000 нови места в самолетите за сезона. Програмата стартира през май и ще продължи до октомври.

По отношение на стартирането на чартъри до Варна с цел покриване на Северното Черноморие, евентуално плановете на Jet2Holidays са насочени за летния сезон на 2026 г., когато ще тестват пазара, но още няма потвърдена програма. Туроператорът може да започне да предлага почивки в Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена и Албена догодина, каза Грошев.

Обединеното Кралство е сред най-големите и важни пазари за летния ни туризъм и се нарежда след Румъния, Германия и Полша. Той е на първо място по чужди туристи в зимните ни курорти.

Мирослав Иванов