Анализи

Къде може да си прекарате добре на достъпни цени в Европа?

   
Къде може да си прекарате добре на достъпни цени в Европа?

Почивките в Европа може да са скъпи, особено през пиковите сезони. За да избегнете плащане на огромни суми при следващата си градска почивка, експерт предлага да посетите дестинации, които не са толкова популярни, пише британската медия „GB News“Марк, който притежава YouTube канала „Wolters World“, вярва, че посещението на закътаните скъпоценни камъни на континента ще ви донесе повече преживявания срещу парите ви. Според създателя на съдържанието БариКордоба и Братислава са сред най-недооценените дестинации в Европа. В свое видео, което е публикувал съвсем скоро, изтъква пред последователите си:

„Вече няма евтини дестинации, цените се повишиха в цяла Европа.“

Той прави тази констатация на база на оценка на цените за обществен транспорт, туристически атракции и достъпност. В резултат на това изготвя и списък къде можете да получите най-много срещу парите си.

Бари, Италия
Бари, Италия. Снимка: Pixabay

Бари, Италия

Бари е модерен град, изпълнен с култураисторически забележителности и крайбрежен чар. Той е столица на регион Пулия, един от най-известните градове в Южна Италия.

„Едно от по-големите места, които препоръчвам на хората, всъщност е Бари в Италия“, казва Марк и добавя:„Предлагат фантастични еднодневни екскурзии. Толкова е готино да отида там.“

Братислава, Словакия
Братислава, Словакия. Снимка: Pixabay

Братислава, Словакия

Опитният пътешественик препоръчва Братислава в Словакия заради приятелското й население и конкурентни цени.

„Цените са толкова достъпни, когато сте там, така че можете да излезете, да хапнете и да се забавлявате“, казва той, допълвайки: „Можете да си прекарате забавно.“

Кордоба, Испания
Кордоба, Испания. Снимка: Pixabay

Кордоба, Испания

Кордоба често е засенчена от съседни туристически центрове като Севиля и Гранада. Градът, който се гордее с традиции в занаятите, обхващащи повече от 1000 години, някога е бил културният епицентър на Европа.

„В Кордоба, Испания, получавате култура, получавате история, получавате достъпни цени, получавате страхотна храна, получавате страхотни хора, какво повече бихте искали?“, изтъква Марк.

Порто
Порто. Снимка: Pixabay

Порто, Португалия

Ако трябва да изберете един град при следващото си пътуване до Португалия, Марк препоръчва Порто. Градът е идеален за всеки, който жадува за автентична кухнявино и култура на достъпна цена.

Белфаст
Белфаст. Снимка: Pixabay

Белфаст, Северна Ирландия

Повечето хора посещават Дъблин по време на почивката си в Ирландия, но Белфаст е значително по-достъпен, смята Марк.

„Белфаст в Северна Ирландия е страхотно място за посещение“, категоричен е той.

Градът е не само по-евтин, но е и по-гъвкав, с богата история за откриване. Белфаст също предлага страхотен нощен живот и пивка бира на значително по-ниски цени спрямо ирландската столица.