Новини Транспорт

Norwegian Cruise Line с ново стартово пристанище в Европа

   
Norwegian Cruise Line с ново стартово пристанище в Европа

Norwegian Cruise Line ще стартира пътувания от Финландия през 2026 г., откривайки чисто ново пристанище за компанията.
Със старт през юни 2026 г., круизната линия ще сложи началото на пътувания през Балтийско море на Norwegian Sun както от Копенхаген, така и за първи път от Хелзинки.

Те ще продължават от седем до десет дни и ще спират в различно пристанище почти всеки ден, включително в Норвегия, Германия, Полша, Литва и Швеция.

Ще се включва и нощувка в Копенхаген при избрани деветдневни пътувания от Хелзинки. Norwegian ще плава в Балтика от юни 2026 г. до октомври 2026 г.

Norwegian Sun е построен през 2001 г. и ремонтиран през 2021 г., като може да побере 1878 пътници. Корабът разполага с два открити басейна, шоу игри, като „Сделка или не“ и „Колелото на късмета“, и много други.

В допълнение към Хелзинки, Norwegian очаква стабилен европейски сезон за лято 2026 г., включващ 22 нощувки и 11 различни начални пристанища в 10 различни страни.

Круизната линия ще добави и на няколко нови пристанища, включително Портри на остров Скай в Шотландия и Паламос в Испания.

Хелзинки не е първото ново пристанище, от което Norwegian ще тръгне през 2026 г. От април 2026 г. компанията планира да се превърне в първата круизна линия от години, отплаваща от Филаделфия към Бермудите, Канада и Нова Англия.