Хотели

Ердоган откри суперлуксозния хотел Rixos Tersane в Истанбул

   
Ердоган откри суперлуксозния хотел Rixos Tersane в Истанбул

Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган откри официално новия луксозен петзведен хотел Rixos Tersane Istanbul, който се превърна във флагмана на хотелската верига Rixos. Председателят на борда на директорите на Rixos Hotels Феттах Таминдже, изрази своите прозрения за тази дългоочаквана инвестиция: „Ние съживяваме 600-годишния регион Терсане в Истанбул, който отразява най-ценните елементи от културното наследство на града. Това се случва благодарение на визията на нашия президент Реджеп Таип Ердоган и усилията на нашето Министерство на транспорта и инфраструктурата, и ние го възстановяваме като модерен жилищен район на Истанбул“.

Първата фаза на проекта е завършена с примерен консервационен подход. Хотел Rixos Tersane Istanbul, който отворихме в този уникален район, отново ще стане част от паметта на града. Той ще допринесе значително за икономиката и заетостта, каза Таминдже. Rixos Tersane Istanbul също ще играе важна роля в предаването на дълбоко вкорененото културно наследство за бъдещите поколения. „Обмислихме щателно всеки детайл на Rixos Tersane Istanbul, от неговия дизайн до неговата архитектура. Надявам се, че това ново начинание, което е много повече от просто търговски проект за мен, ще бъде от полза за нашия град и за страната ни“, подчерта още Феттах Таминдже.

Rixos Tersane Istanbul е разположен на брега на Златния рог в историческия квартал Tersane на Истанбул. Той перфектно съчетава модерен лукс с 600-годишна история от старите корабостроителници. Намира се само на 2 км от кулата Галата. Хотелът залага на същността на веригата - безупречно обслужване и невероятните ваканционни изживявания. Той е истински притегателен център за забавления с невороятна панорамна гледка.

Предлага помещения за настаняване със сезонен открит плувен басейн, частен паркинг, фитнес център и градина. Разполага с ресторант, тераса, бар, конферентни зали, бална зала, сауна, парна баня и др. На разположение на гостите има рум-сървиз и денонощна рецепция. Клиентите на Rixos Tersane Istanbul могат да се насладят на закуска на шведска маса.
Новият хотел ще бъде предлаган на българския пазар от туроператора „ТЕЗ Тур България". Наскоро той представи комплекса пред туристически агенти и партньори. Хотелът е качен и на сайта на „ТЕЗ Тур България“, като това е най-новото предложение за българите, които посещават Истанбул.

Димо Христов