Транспорт

СОФ Кънект и фондът Meridiam инвестират 500 млн. лв. за Терминал 3 на летище София

   
СОФ Кънект и фондът Meridiam инвестират 500 млн. лв. за Терминал 3 на летище София

СОФ Кънект и неговият инвеститор, фондът Meridiam инвестират 500 млн. лв. за изграждането на Терминал 3 на летище София, съобщиха от аеропорта.

На 10 септември те ще представят проекта за новия терминал, който трябва да бъде построен през идното десетилетие.

Проектът на стойност 500 милиона лева ще трансформира летище София в първото 5-звездно регионално летище в Европа с капацитет на летището до 20 милиона пътници годишно.

Новият терминал, проектиран с визия към бъдещето, ще бъде с модерен и иновативен дизайн в съответствие с най-новите международни стандарти и с акцент върху екологичната устойчивост. С изграждането на Терминал 3 летище София ще се превърне в ключов стратегически център на Източна Европа, който свързва глобални дестинации и ще позиционира България на световната авиационна карта.

На 10 септември ще бъде представен Концептуалния дизайн на бъдещия Терминал 3 и ще присъстват Красимира Стоянова, министър на транспорта и съобщенията, Тиери До, председател и главен изпълнителен директор на Meridiam, инвеститорът в СОФ Кънект и Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на СОФ Кънект, операторът на летище София.