Новини Събития

Eвропейски град e дестинация №1 за соло пътуване в света

   
Eвропейски град e дестинация №1 за соло пътуване в света

Въпреки че екскурзиите и почивките често се предлагат на пазара като нещо, свързано с вашия партньор, приятели или семейство, самостоятелното пътуване носи някои истински предимства.

Например, не е нужно да се съобразявате с нечий график или да се притеснявате, ако вашият спътник не се забавлява, както и да се обяснявате, ако искате да промените плановете си в последния момент.

И тези плюсове са все по-ценени - според скорошен доклад на Kayak и OpenTable, 50 процента от американците планират да пътуват сами тази година.

Някои дестинации са по-добри от други за соло пътуващи, като се взимат предвид различни фактори, включително безопасност и цена, посочва T+L.

Eкипът на Kayak използва данните на компанията, за да определи кои дестинации получават високи оценки от соло пътници и къде неща, като полети и настаняване, няма да ви разорят.

На върха на списъка е Берлин. Kayak дава на германския град оценка от 100 процента за самостоятелно пътуване, препоръчвайки го на тези, които се интересуват от история, улично изкуство и техно клубове.

Берлин е забележителен и когато става дума за цена на хранене ($31) и средна хотелска нощувка ($168). Освен това има голям брой музеи, концертни зали и театри.

На второ място в списъка е Ванкувър, който е чудесен избор за живеещите в северозападната част на Тихия океан. Kayak дава на Ванкувър резултат за соло пътуване от 90 процента, препоръчвайки го на хора, които се интересуват от приключения, природа и крафт напитки.

Градът се откроява, когато става въпрос за средната хотелска оценка от соло пътуващите, сравнително ниските разходи за хранене ($35) и усещането за безопасност.

Кои са най-добрите градове за соло пътуващи, според Kayak:

1. Берлин, Германия

2. Ванкувър, Канада

3. Монреал, Канада

Канадският град е на второ място по отношение на безопасността.

4. Париж, Франция

Градът на светлината има най-много музеи, театри и концертни зали, както и ниски разходи за хранене ($33).

5. Милано, Италия

Вторият по население град в Италия има много музеи, театри, концертни зали и една от най-ниските средни цени за нощувки ($212).

6. Дъблин, Ирландия

Столицата на Ирландия има добра средна хотелска оценка от соло пътуващи и ниски разходи за хранене ($35).

7. Торонто, Канада

8. Дубай, ОАЕ

Този град в Емирствата има най-доброто възприятие за безопасност (83=8) и най-ниската средна хотелска цена за нощувка ($102).

9. Мексико сити, Мексико

Столицата на Мексико има най-високата средна хотелска оценка от соло пътуващите и по-ниска средна цена за нощувка ($146).

10. Лондон, Великобритания

Столицата на Англия има доста ниска средна цена за хотелска нощувка ($266).