Турагенции

Globe travel обяви last minute оферта за Занзибар само за 2500 лв.

   
Globe travel обяви last minute оферта за Занзибар само за 2500 лв.

Занзибар е едно от най-екзотичните и примамливи места в света, където съчетанието от красиви плажове, богата история и уникална култура привлича пътешественици от всички краища на света. През септември островът е в пика на сухия сезон, което го прави идеалното време за почивка, съчетана с приключения и откриване на екзотичния чар на тази невероятна дестинация. Програмата на Globe Travel предлага възможността да се потопите в магията на Занзибар и да създадете незабравими спомени. А с техните last minute оферти може да се насладите на страхотни преживявания на много достъпна цена.

За група, отпътуваща на 20 септември 2024 г., туроператорът предлага 9-дневно пътуване на цени, започващи от 2500 лв. В тази пакетна цена са включени: самолетен билет София - Дубай - Занзибар / Занзибар - Дубай - София, летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и 1бр. до 7 - 8 кг ръчен, трансфер летище - хотел - летище в Занзибар, 7 нощувки в Занзибар в хотел по избор със закуска и вечеря (НВ) или на база All inclusive (AI), сейф в стаята в хотела, горивни такси, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на турист и за COVID-19 и представител/водач на фирмата по време на пътуването.

Голям плюс 

на програмата на Globe Travel са уникалните хотели, които са включени в програмата им. Те се предлагат ексклузивно от туроператора. Разположен на живописния северен бряг на Занзибар, Tanzanite Beach Resort предлага уют и комфорт в съчетание с автентична атмосфера. С невероятни гледки към Индийския океан, хотелът е идеален за тези, които търсят спокойствие и релакс, далеч от туристическите тълпи. Гостите могат да се насладят на вкусна закуска и вечеря в ресторанта, който предлага местни и международни специалитети, както и на плажа с кристално чиста вода, идеален за плуване и гмуркане.

Tanzanite Beach Resort, Nungwi (updated prices 2024)

Pearl Beach by Sansi е луксозен петзвезден хотел, разположен на южния бряг на Занзибар, с първокласни условия за почивка с All Inclusive пакет. Този хотел съчетава модерен комфорт с традиционна занзибарска архитектура, като предлага на своите гости безкрайни пясъчни плажове, СПА процедури и гурме ресторанти. Pearl Beach е перфектният избор за тези, които търсят лукс, удобство и безгрижна почивка на един от най-красивите плажове на острова.

Pearl Beach by Sansi, Michamvi (updated prices 2024)

Удобствата на тези хотели правят това пътуване идеално за всеки, който иска да се наслади на романтични гледки, модерна обстановка и райска атмосфера.

Преди всичко Занзибар е известен със своите великолепни плажове, които не случайно се считат за едни от най-красивите в света. Белият, фин пясък и кристално чистите тюркоазени води на Индийския океан създават истински рай за любителите на слънцето и морето. Плажовете като Нунгви и Кендва предлагат прекрасни условия за релакс и плуване, а септември е идеалното време за почивка край водата, тъй като времето е топло и безоблачно. Тези плажове могат да се посетят в допълнителния тур на Globe travel: “Северното крайбрежие”.

Best Zanzibar Beaches and Resorts to Visit

Освен че са перфектни за релаксация, водите около Занзибар предлагат отлични възможности за водни спортове като гмуркане с шнорхел. Подводният свят около острова е богат на коралови рифове и морски обитатели, като е възможно да видите всичко - от тропически риби до морски костенурки. Идеално място за това е залива Menai, който туристите могат да посетят с допълнителна екскурзия Safari Blue. По време на нея групата се отправя на целодневно плаване с арабска лодка доу из райските кътчета на Занзибар - синя лагуна, живописни рифове и още много изненади очакват туристите.

Една от културните перли на Занзибар е 

Каменният град 

(Stone Town), част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Той също е популярен избор за допълнителна екскурзия на острова. Разходката из тесните му улички ще ви отведе в свят, изпълнен с колоритна история, където се преплитат арабска, индийска и африканска култура. Старинните къщи с дървени резбовани врати, пазарите с екзотични подправки и уникалната архитектура на джамиите и дворците разкриват богатата история на острова.

Stone Town Tours and Activities: Unveiling the Ultimate Experiences in  2024/2025 - Easy Travel

Занзибар неслучайно е известен и като Островът на подправките. Екскурзията до плантациите за подправки ще ви даде възможност да откриете тайните на производството на карамфил, канела, ванилия и много други аромати, които са изключително важни за местната икономика и култура. Това е уникален шанс да научите повече за процеса на отглеждане на тези растения и да се насладите на дегустации на пресни плодове и подправки.

Септември е идеалният момент за посещение и на Prison Island – място с интригуваща история и дом на гигантски костенурки, които могат да бъдат наблюдавани от близо. Островът предлага прекрасни условия за плуване и гмуркане, а гледките към океана са просто спиращи дъха.

Тези и още много вълнуващи изненади са подготвили от Globe travel за туристите си. Занзибар през септември е истински рай за любителите на екзотични пътувания, където ще откриете съвършената комбинация от релакс, приключения и култура. Със своите бели плажове, богато историческо наследство и уникални природни забележителности, този остров ще ви предложи незабравимо изживяване. Независимо дали търсите спокойствие край океана или искате да откриете тайните на тази далечна култура, Занзибар ще ви очарова с магията си.

Йоана Шомова