Новини Транспорт

Celestyal Journey празнува първата си годишнина във флота на круизната компания Celestyal

   
Celestyal Journey празнува първата си годишнина във флота на круизната компания Celestyal

Celestyal Journey отбеляза първата си година във флота на круизната компанияCelestyal. За тези 365 дни корабът измина 66 100 морски мили сред гръцките острови и Средиземноморието. По време на тези пътувания Celestyal Journey направи 30 спирки в Миконос и Санторини, 35 в Ираклион (остров Крит), 29 на остров на Милос, 31 в Солун и 37 в Кушадасъ (Ефес).

Корабът, който тежи 55 877 тона, се присъедини към флота на Celestyal през 2023 г. и премина през програма за реновиране за няколко милиона долара. Първото отплаване на Celestyal Journey беше на 2 септември 2023 г. по 7-дневния маршрут „Идилична Егея“ с начална точка Атина и спирки в Солун, Кушадасъ, Ираклион (Крит), Санторини, Миконос и Милос. 

219-метровият кораб Celestyal Journey има специална палуба, посветена на благосъстоянието. Тя се казва Sozo и е с напълно оборудвана фитнес зала с изглед към морето, зони за масаж и салони за красота. Палубата разполага и с Drift Den зона, която е достъпна за гостите на каютите тип Пентхаус и Гранд суит. В нея те могат да се насладят на термални зони, стая за релаксация и джакузи. Корабът също така има два басейна и още две джакузита. През първата година гостите на кафенето на борда Café Nation са се насладили на кафе продуктите повече от 85 000 пъти, а седемте ресторанта и осемте бара са предложили на пътуващите 60 000 бири, 150 000 коктейлa, 55 000 алкохолни напитки и 20 000 сока, смутита и млечни шейкове.    

Celestyal Journey може да приеме до 1260 гости на борда. Екипажът е 600 човека, като сред тях има 8 женени двойки и 32-ма души с роднинска връзка. Всеки един от тях посреща гостите по традиционния гръцки начин – с топло гостоприемство. 

През тази година корабът плава по 7-дневните маршрути „Идилична Егея“ и „Раят на Адриатика“, а през ноември ще отпътува за Доха, откъдето ще даде начало на нов 7-дневен маршрут в региона. След това, през март следващата година, Celestyal Journey отново ще се върне в Гърция.  

Първото плаване в Арабския залив ще бъде 7-дневният маршрут „Desert Days and Qatar Grand Prix”. То ще започне от Доха на 30 ноември 2024 г. Първите три дни от пътешествието ще бъдат в Доха, за да могат гостите да посетят Гран При на Катар, след което корабът ще отплава към Дубай, Хасаб, Сир Бани Яс и Абу Даби. 

Цените за първото плаване на Celestyal Journey започват от 529 евро на човек за двойна каюта. Също така в програмата има няколко специални празнични плавания от Доха на 21 и 28 декември тази година. Те също могат да бъдат резервирани. 

Българинът Владимир Замфиров, който е круизен директор на Celestyal Journey, споделя:

„Първата ми година на борда на Celestyal Journey беше не просто добра – тя беше невероятна! Разбира се, първоначално за мен и голяма част от екипажа беше предизвикателство, тъй като се качихме на борда 2 дни преди да отплаваме. Благодарение на екипа обаче, веднага се почувствах като у дома си.“

Владимир допълва, че Celestyal Journey разполага с чудесни пространства, които създават усещане, че корабът никога не е препълнен, дори когато целият му капацитет е запълнен. „Това прави нашите гости щастливи, а когато те са доволни, аз също съм щастлив“, разказва той.

На въпрос, кое е любимото му място, Владимир веднага отговаря Миконос. „Заради позитивния заряд, който носи със себе си, красивите плажове и кристално чистите води. Място, което зарежда с положителна енергия и мен, и нашите гости.“

Круизният директор споделя и за един от най-вълнуващите и запомнящи се моменти на борда, за които е помогнал с организацията  - предложение за брак. „Всичко се случи перфектно и беше един чудесен повод за празник.“    

„Това, което отличава Celestyal Journey, е екипажът. Всеки един член на екипа е приятелски настроен, грижовен и винаги дава всичко от себе си, дори повече. Всеки един гост е много важен за нас  - те получават лично внимание и обслужване на най-високо ниво, а това прави изживяването на борда наистина специално. Работата ми ме вдъхновява, а това ми помага да давам най-доброто от себе си. Винаги се вслушваме в обратната връзка на нашите гости и се стараем да ставаме все по-добри, за да продължаваме да създаваме незабравими моменти за тях на борда“, допълва Владимир.   

За повече информация можете да посетите celestyal.com

*Цената важи за нови резервации, направени преди 31 октомври 2024 г. Условията се прилагат при наличие на свободни места.