Турагенции

Къде ще са българите за Коледа и Нова година?

   
Къде ще са българите за Коледа и Нова година?

Все повече българи пътуват в чужбина за Коледа и Нова година. Това са не само светли празници, които събират цялото семейство и приятелите, но и страхотен повод за пътуване. Има десетки топли дестинации, които привличат приключенците. Затова туроператорът „Екватор“ пусна програми за най-предпочитаните места – Анталия в Турция, Тунис и Египет. Удобство са директните чартъри, които се предлагат от София, Пловдив, Варна и Бургас. Разбира се, може да изберете и програмите им за Сицилия - Катания и Палермо, Рим и Прага, както и екзотични дестинации като Занзибар, Шри Ланка и Дубай, за които също има директни чартъри.

Анталия от години е предпочитана дестинация за посрещане на новата година от българите. Сега е идеалният момент да изберете мястото, където ще празнувате, тъй като търсенето е огромно, а хубавите места свършват бързо! За Коледа чартърът е от София, а за посрещане на новата 2025 година са от София, Пловдив, Варна и Бургас. Цените започват от 698 лв. на човек за 4 нощувки в хотел 4 звезди, с включени самолетен билет с летищни такси и регистриран багаж 20кг/ 5 кг ръчен багаж с авиокомпания SunExpress; трансфери летище – хотел – летище; медицинска застраховка, както и представител на туроператора.

Един от най-големите

плюсове на Анталия

е разнообразието от висококачествени All Inclusive концепции, които предлагат на гостите всичко необходимо за пълна релаксация. Тези пакети включват неограничено хранене и напитки, достъп до различни спортни и развлекателни съоръжения, спа услуги и анимации за всички възрасти. All Inclusive почивката е идеална за семейства с деца, двойки и дори за групи приятели, които искат да се насладят на безгрижно празнуване, без да се притесняват за допълнителни разходи. Луксозните курорти в Анталия са известни с високото си ниво на обслужване и разнообразието от кулинарни изкушения, които предлагат, което прави престоя ви не само удобен, но и истински изискан.

Ако сте любител на историята и културните забележителности, Египет ще ви предложи незабравими преживявания. Представете си да разгледате древните пирамиди или Долината на царете преди да се потопите в празничната атмосфера. За тези, които искат да избягат от зимния студ, Египет предоставят топъл климат и отлични условия за релакс, с възможност за СПА процедури и забавни вечери.

Възможностите в Египет

са най-много, тъй като за тези програми се предлагат от „Екватор“ с полети както от София, така и от Варна. Освен това туроператорът предлага и новогодишна почивка на круизен кораб по Нил, както и традиционна - в хотел с All Inclusive обслужване. Програмите за Коледа са „Перлите на Египет“ от София до Хургада или Шарм ел Шейх от София. За Нова година предложенията са „Перлите на Египет“ от София и Варна, круиз по Нил и Шарм ел Шейх от София.

Цените започват от 1807 лв. на човек, като влизат самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20кг/ 5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter; 6 нощувки на база All Inclusive в хотел 5 звезди, първа линия с пясъчно-глинен плаж с риф - чадъри и шезлонги; 1 нощувка на база закуска и вечеря в Tolip Golden Plaza 5* в Кайро или подобен; екскурзия на български на Кайро – Египетския музей и Пирамидите с автобус; обяд в Кайро; входни такси за Египетския музей и Пирамидите; трансфери летище – хотел – летище; медицинска застраховка и представител на туроператора.

Хургада е един от най-популярните египетски курорти, разположен на брега на Червено море. Известен с прекрасните си плажове и кристално чисти води, комплексът предлага отлични условия за гмуркане и шнорхелинг сред коралови рифове и разнообразие от морски живот. Освен водните спортове, Хургада привлича посетители с луксозните си хотели, разнообразните ресторанти и активния нощен живот. Курортът е чудесна отправна точка за пътуване до пустинята и до историческите забележителности. Това го прави уникална комбинация от морска и културна почивка.

Шарм ел Шейх също е страхотна морска дестинация с традиционен чар. Курортът предлага разнообразие от луксозни хотели, ресторанти и магазини, както и оживен нощен живот. Той е подходящ за семейства, приключенски настроени туристи и любители на подводния свят. В допълнение към морските атракции, предлага пустинно сафари, разходки с камила и екскурзии до близките исторически и религиозни обекти, като манастира "Света Екатерина".

Тунис също от години привлича

българи за Коледа и Нова година с атрактивното си близко местоположение, тъй като страната е разположена на северното крайбрежие на Средиземно море и впечатлява с безкрайните плажни ивици. Тя предоставя идеалния баланс между ориенталското и екзотичното. Това се дължи на богатата история на страната, като дългите периоди на френско и османско влияние са довели до вълшебната смесица от древните арабски суки, джамии и модерни сгради в сърцето на страната.

„Екватор“ предлага две програми - Коледа от София и Варна, а за Нова година също от София и Варна. Цените започват от 1301 лв. на човек, като влизат самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20кг/ 5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter; 6 нощувки на база All Inclusive  в хотел 4 звезди, трансфери летище – хотел – летище; медицинска застраховка и представител на туроператора.

Разбира се, може да си изберете и няколко допълнителни екскурзии. Сред най-популярните избори е двудневното пътешествие из Сахара, което включва една нощувка в оазис в сърцето на пустинята. Много от хорта, посетили екскурзията, са изключително впечатлени от пътуването, тъй като то ги свързва с ориенталската култура и разнообразява типичните дни около морето с по-вълнуващи занимания. Друга екскурзия, която от “Екватор” препоръчват, е тази до Сиди Бу Саид - това е арт градче в синьо и бяло, из което се носи аромат на жасмин. Наричат го още тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството. В свободното си време туристите могат да се насладят на ориенталската атмосфера и да опитат някои местни специалитети като зелен чай с ментови листа и кедрови ядки и кафе от костилки на фурми с канела.

Но ако искате и някои по-различни дестинации за Коледа и Нова година – може да изберете Сицилия - Катания и Палермо, красивите Рим и Прага, както и да отидете на плажните екзотични Занзибар, Шри Ланка и Дубай, за които също има директни чартъри.

Габриел Драгиев