Събития

Над 53 000 турски туристи са посетили България през изминалия зимен сезон

   
Над 53 000 турски туристи са посетили България през изминалия зимен сезон

Министър Евтим Милошев откри туристическия форум „България – Открий и сподели“ в Истанбул, Турция. Форумът цели да изследва възможностите за взаимодействие между българския и турския туристически продукт.

„Вярвам че съществува сериозен потенциал да развием още повече туристообмена между двете страни“, заяви министър Милошев.

Той допълни още, че дестинациите на българския зимен туризъм са добре известни в Турция и Банско е в техния обхват, като подчерта, че над 53 000 турски туристи са посетили България в периода 1 декември 2023 – 25 март 2024 г., а през предстоящия зимен сезон съществува потенциал да бъдат много повече.

„Има необходимост от създаването на общ туристически продукт между Турция и България. Страните ни имат интерес от обособяване на общи туристически маршрути, които да бъдат основани на база общата ни история, култура и кулинарни традиции“, заяви министърът на туризма Евтим Милошев по време на срещата си с представители на Асоциацията на турските туристически агенции (ТЮРСАБ) в Истанбул.