Новини Транспорт

Луксозният Нориент експрес тръгва през 2025 г.

   
Луксозният Нориент експрес тръгва през 2025 г.

Най-модерният оператор на луксозни влакове в Норвегия, "Нориент експрес" (Norient Express), ще пусне свой влак през октомври 2025 г., предлагайки уникално шестдневно изживяване на най-зашеметяващите места в Норвегия.

Снимка: Norway Visit

Норвежката версия на "Ориент експрес" е с изцяло луксозен интериор, изработен от естествени материали, който ще приюти пътниците на едно незабравимо пътешествие. Със специална зала за упражнения и обсерватория, влаковете ще тръгват от Берген, движейки се на югоизток през Осло, преди да завият и да се насочат на север, за да завършат в Трондхайм с невероятните гледки на Норвегия към спокойни езера и планини.

Задвижвани с електричество, влаковете ще допринесат и за развитието на екологична инфраструктура, създавайки баланс между хората и природата. Подробности за стартовите дати и цените на билетите предстои да бъдат разкрити.

С висок потенциал за привличане на международни пътници, Norient Express е настроен да се превърне в един от най-добрите железопътни оператори в Европа заедно с исторически и обновени луксозни пътувания, които вече са в експлоатация.

„Убийте коктейл или два в Norient Express

(НЕ, ТОВА НЕ Е ПЕЧАТНА ГРЕШКА)

Най-голямата мистерия около пускането на Norient Express по крайбрежието на Норвегия е защо отне толкова много време, за да бъде пуснато изживяване с луксозен влак по един от най-живописните железопътни маршрути в света.

Помислете за драматични фиорди, планини, които докосват небето и тучните долини. Тогава помислете колко невероятно би било да изпитате тази зашеметяваща природа от комфорта на луксозният хотел на колела - Norient Express.

Шестдневното приключение започва, когато помахате за сбогом на цветните дървени къщи на Берген по пътя към Трондхайм, където се намира най-голямата средновековна сграда в Скандинавия и бурен нощен живот. Разбира се, ще спрете по пътя с акценти, включително столицата Осло, където можете да се отбиете при норвежките кралски особи, да разгледате авангардна сканди архитектура, история и изкуство.

Но може да сте разкъсани да слезете за място за разглеждане на забележителности; местни занаятчии са построили изцяло електрическите луксозни вагони на Norient Express, за да съперничат на хотелските апартаменти от висок клас, а ексклузивността на изживяването е подобрена чрез ограничаване на капацитета му до 60 щастливи пътници. Пълното включващо изживяване включва гурме норвежка кухня в трапезарията, фитнес зала и спа център.

Така че, вземете 59 от най-добрите си приятели, опаковайте куфара си и се пригответе да купонясвате яко в бара и салона "Нориент експрес", където коктейлите са просто невероятни.

Трябва да знаете: "Нориент експрес" ще се движи по седмично разписание от неделя до четвъртък, като първият влак трябва да тръгне от гарата през октомври 2025 г.