Турагенции

Онекс тур предлага програма - Най-доброто от Шри Ланка

   
Онекс тур предлага програма - Най-доброто от Шри Ланка

Да разнообразиш тъмните зимни дни с вълнуваща ваканция на екзотичен остров - какво по-хубаво от това? Особено през зимата мечтите за топлото слънце, галещо кожата и разкошните плажове, са по-силни от всякога. Е, с “Онекс тур” тези мечти са само на няколко клика разстояние. Групи на туроператора ще пътуват към Шри Ланка на 26 ноември 2024 г., 31 януари и 1 март 2025 г. за обиколни програми.

С “Най-доброто от Шри Ланка” българите не само ще се насладят на страхотни слънчеви дни на плажа, но и ще опознаят културата на това място. Освен това, Шри Ланка е дом на някои несравними природни гледки, които ще развълнуват всеки любител на приключенията на открито.

Цените започват

от 1354 евро на човек и включват самолетен билет София – Матала – София с директен чартърен полет на BH AIR с включени летищни такси, един салонен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище – хотел - летище, 4 нощувки в района на Пасикуда в хотел 5* на база закуска и вечеря, 1 нощувка в района на Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря, 1 нощувка в района на Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря, 1 нощувка в района на Ела в хотел 4* на база закуска и вечеря, медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid19 с „Евроинс“ и представител на туроператора с български език по време на целия престой.

Програмата на “Онекс тур” обхваща както културни, така и природни забележителности, позволявайки на всеки турист да се запознае с Шри Ланка по уникален начин. Пакетът се предлага с три дни екскурзионна програма. Останалите дни са предвидени за почивка на морето - перфектният вариант за всеки, който иска да съчетае полезното с приятното.

The Most Gorgeous Beaches in Sri Lanka Revealed - Travelstart.co.za

Познавателните обиколки

започват след 4 дни на релакс, като първото място по програмата е лъвската скала – Сигирия, част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. В Шри Ланка през V в. сл. Хр., крал Касапа (477 - 495 г.), големият син на крал Датусена (459-477 г.), е трябвало да наследи престола, но баща му решил това да бъде по - малкият син Могалана (майката на Касапа била наложница). Касапа възненавидял баща си и го затворил в тъмница, а през 477 г. участвал в неговото умъртвяване.

Могалана се ужасил от страшните деяния на по - големия си брат и се укрива в Южна Индия. Страхувайки се от отмъщение, Касапа решил да построи столица на труднодостъпно място. Той избрал скалата Сигирия, висока 180 м. Кралят и неговите архитекти разчистили мястото около скалата и построили великолепен град, обкръжен от градини с фонтани и басейни. Изградили и най - изумителните стълбища в света: стъпалата са изрязани между лапите, гърлото и челюстите на лъв с огромни размери.

На върха на скалата е бил построен дворец - цитадела. Тя започва от "платформата на лъва", от който са останали само лапите. Стъпала водят към тераса с размер от 17 000 кв. м. (1,7 хектара), където някога се е намирал двореца. И тези произведения на изкуството още се извисяват над дивата природа на Шри Ланка - свободни за разглеждане от всеки ъгъл!

Sigiriya Rock Fortress, Sigiriya - Timings, History, Best Time to Visit

В следващите дни

туристите ще имат възможност да се насладят и на Канди. Градът е обект на световното културно наследство, втори по големина в страната и последната кралска столица на краля Шри Викрама Раджасингхе - преди да бъде поставен под британско управление през 1815 г. Той е като най-важното светилище на будистите в страната, тъй като в него се намира Храмът на зъба на Буда. Според легенда кучешкият зъб на Буда бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр. н. е. и тайно пренесен в Шри Ланка някъде около 4 в. сл. н. е. в косите на неизвестна принцеса. Смята се, че който притежава зъба, има божественото право да владее тази земя.

Нувара Елия

е друга вълнуваща спирка в програмата! Малкият колониален град е любимо място за туристите, които са уморени от жегата и обичат разхладата и живописните пейзажи на планините и чаените плантации. Градът има дългогодишна история като английска колония, но днес основната атракция са огромните чаените плантации и фабрики, разположени в самия център на остров Шри Ланка.

Нувара Елия е районът с най-високо отглеждане на чай в света. Насаждения с невероятни размери са разположени на надморска височина от повече от 2500 метра над морското равнище.Това се доказва от самото име Нувара Елия, което се превежда като „над облаците“ или „град на светлината“ в близост до слънцето. Тук чаените храсти са заобиколени от високи евкалиптови дървета, величествени кипариси и поляни, върху които расте мента. Благодарение на това напитката придобива специални, уникални вкусове. Чаят тук се отглежда повече от 150 години и през цялото това време качеството му остава на най-високо ниво.

Nuwara Eliya - Sri Lanka Holiday Architects : Sri Lanka Holiday Architects

Това са само част от вълнуващите места, включени в програмата “Най-доброто от Шри Ланка”. Ентусиастите могат да обогатят и времето си за почивка с допълнителни занимания като посещение на Минерия или Батикалоа.

Шри Ланка определено е многопластова държава с интересни предложения за всеки тип пътешественик. Дестинацията предлага не само атрактивни условия за почивка и феноменални плажове, но и богато разнообразие от преживявания. Ако искате тази зима да сте по-близо до природата и да забавите темпото - то това категорично е мястото за вас!

Йоана Шомова