Анализи Новини

Румънците предпочитат Гърция, Испания и Италия за лятна почивка

   
Румънците предпочитат Гърция, Испания и Италия за лятна почивка

Тази година румънците са прекарали лятната си ваканция предимно в средиземноморските страни, като начело в списъка са Гърция, Испания и Италия, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес, позовавайки се на анализ, публикуван днес от онлайн туристическата агенция eSky, предаде БТА.

Така 31% от румънците, които са пътували с eSky.ro, са организирали ваканциите си в Гърция, като най-популярните места са Крит, Корфу, Закинтос, Агиос Георгиос (Санторини) и Миконос.

В Испания румънците предпочитат Коста дел Маресме (Санта Сузана, Барселона), Майорка (Палма де Майорка, Калвия), Канарските острови (Сантяго дел Тейде, Адехе), Коста Дорада (Салоу, Вила-сека) , Коста дел Сол (Торемолинос) и Коста Брава (Лорет дел Мар).

През лятото на 2024 г. 12% от пътувалите румънци са резервирали почивката си в Италия, а най-популярните дестинации са Римини, Катания, Болоня, както и Рим и Милано.

От друга страна, за разлика от предишни години, през това лято се отчита значително увеличение на продажбите на пакети за полети и настаняване до Обединените арабски емирства. Дубай и Абу Даби са най-популярните дестинации.

Анализът на eSky показва седемте най-популярни дестинации въз основа на броя динамични ваканционни пакети, резервирани в платформата, с дата на заминаване между 1 юни 2024 г. и дата на връщане до 31 август 2024 г.

eSky Group притежава една от водещите платформи за пътуване в Централна и Източна Европа, оперираща в повече от 50 страни.