Транспорт

Японските авиолинии пускат безплатни полети на територията на страната

   
Японските авиолинии пускат безплатни полети на територията на страната

Японските авиолинии пускат промоционален пакет за всички международни туристи, пише Euronews. Японските авиолинии пускат безплатни полети за територията на страната и предлагат 133 маршрута. По този начин всеки гост ще има свободата да опознае по-добре Япония, както и да навлезе навътре в страната, вместо да се фокусира само в един определен район. Сред избраните маршрути има дори полет за Киото, където се намират някои от местата, защитени от ЮНЕСКО като световно наследство.

Друг самолет ще пътува до Хокайдо, позициониран в Северна Япония и известен със своите красиви панорами. Посещението до Кагошима също ще е възможно и напълно безплатно, а тази дестинация е известна за трекинг маниаците, които търсят приключения на открито. Японските авиолинии са пуснали този промоционален пакет, за да позволят на гостите да обиколят архипелага и да пътуват без никакъв проблем.

Това е и още една мярка за борба със свръхтуризма, който успя да засегне дори Япония и да накара властите да издигнат защитна стена, която да пречи на гостите да правят множество снимки на планината Фуджи. Условието за използване на безплатен полет до определена точка в Япония, изисква от всеки турист да използва японските авиолонии и да резервира международен полет от чужбина до Япония, а след това трябва да направи втора резервация до друга дестинация.

Вторият полет е напълно безплатен, но резервацията трябва да се направи едновременно и за двата полета. Поставя се такса на гости от САЩ, Канада, Мексико и Китай, ако възнамеряват да стоят повече от 24 часа в първия град, в който са пристигнали. В момента тази промоция е активна за гости на САЩ, Канада, Мексико и Тайланд, както и гости от Сингапур.

На 19 септември промоцията влиза в сила за жители на Австралия и Нова Зеландия, гости от Виетнам и Филипините могат да се включат в промоцията на 25 септември, докато Индонезия, Тайван и Китай ще могат да активират своите безплатни полети от 27 септември. В края на септември ще бъдат добавени безплатни полети и за гости от други страни. Предлаганите места за икономична класа и всеки пътник може да носи до два куфара с общо тегло от 23 килограма.