Турагенции

Бохемия потвърди екзотичните дестинации за 2025 г.

   
Бохемия потвърди екзотичните дестинации за 2025 г.

Светът е необятен и пълен с невероятни дестинации, които предлагат вълнуващи приключения и неповторими преживявания. Ако сте мечтали да откриете екзотични места, да се потопите в различни култури и да изживеете незабравими моменти, програмите на “Бохемия” категорично са решението за вас. Туроператорът работи с голяма гама от екзотични дестинации, обхващайки интересни места в Южна Америка и Африка. Всяко от предложенията носи уникален поглед към света и е създаден за любители на приключенията, които искат да видят най-доброто от далечните краища на планетата.

Куба категорично 

е едно от най-търсените предложения на туроператора. Едва ли има място, което да съчетава толкова богата история, енергична култура и невероятна природа, както тази страна. Тази карибска перла привлича с ретро чар, колоритни градове като Хавана, и красиви плажове с кристално чиста вода. Програмата в Куба ще ви отведе на пътешествие из колониалните улици на Тринидад, ще усетите ритъма на салсата и ще се насладите на уникалната кухня и гостоприемството на местните жители. Ако искате да изпитате истинската душа на Карибите, Куба е мястото за вас.

Засега “Бохемия” има три потвърдени дати за групи, пътуващи до Куба. Компанията предлага 10-дневно приключение с полет от София, като дати за заминаване има на 13 януари, 17 февруари и 10 март 2025 г. А до 15-ти октомври туристите могат да се възползват и от промоционални цени, започващи от 3999 лв. на човек. В този пакет са включени: туристическа виза за Куба, самолетен билет София - Истанбул - Хавана - Истанбул - София на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг, групови трансфери летище - хотел - летище, транспорт по описания в програмата маршрут, 3 нощувки на база all inclusive във Варадеро, 4 нощувки със закуски в Хавана, 2 обяда в ресторанти във Хавана с включена напитка, 1 обяд в ресторант във Винялес с включена напитка, туристическа програма в Хавана с местен екскурзовод с включен обяд с напиткa, екскурзия с местен екскурзовод "По стъпките на Хемингуей" с включен обяд, целодневна екскурзия с местен екскурзовод до Винялес с включен обяд и разходка с лодка в Пещерата на индианците, посещение на фабрика за пури, водач преводач от България, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 евро на "Евроинс".

Vancouver to Cuba 2024: Tips for booking trips, what to see - Vancouver Is  Awesome

Мексико е още една 

от топ дестинациите на "Бохемия". Категорично това е една от най-популярните дестинации в световен мащаб и има защо - от вълнуващи забележителности, през релаксиращи плажове, та чак до спираща дъха природа, която предполага много приключения на открито. Мексико е същинският микс от всичко хубаво, събрано на едно място! А с програмата на “Бохемия” за Мексико включва посещение на емблематични археологически комплекси като Чичен Ица и Теотиуакан, обиколки из колоритните улици на Мексико Сити и почивка на лазурните плажове на Ривиера Мая. Ако търсите приключение с исторически и природни акценти, Мексико ще ви предложи точно това.

За момента "Бохемия" предлага три потвърдени дати за пътуване до Мексико – 22 януари, 13 февруари и 10 март 2025 г. Пакетът за 12-дневното пътешествие е на цена от 4689 лв. на човек и включва самолетен билет София - Мексико Сити и Канкун - София, самолетен билет Мексико - Тукстла Гутиерес, трансфери летище - хотел - летище, 1 нощувка със закуска в Мексико Сити, 1 нощувка със закуска в Чиапа де Корсо, 2 нощувки със закуска в Сан Кристобал де лас Касас, 1 нощувка със закуска в Паленке, 1 нощувка със закуска в Кампече, 1 нощувка със закуска в Мерида, 2 нощувки със закуска в в Канкун, обслужване от местни екскурзоводи по целия маршрут, водач преводач от България, входни такси за посещаваните обекти, включени в програмата, и застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 евро на застрахователна компания "Евроинс".

Tour Chichen Itza Like a Pro-The Ultimate 2 Day Itinerary and Cenote Guide  - Coleman Concierge

Южна Америка 

определено е хит сред българите, защото и Колумбия е дестинация, която става все по-популярна сред туристите, търсещи нещо различно и екзотично. Програмата за Колумбия с "Бохемия" предлага уникален микс от природни и културни атракции - разходки из древния град Картахена, посещения на колониални забележителности и преживявания в дивата тропическа природа. Това е идеалната дестинация за авантюристи и любители на екзотиката.

"Бохемия" предлага две дати за пътуване до Колумбия през 2025 - 21 януари и 2 април. Пакетът, който се предлага на промоционална цена от 4995 лв., включва: самолетен билет София - Франкфурт - Богота  - Меделин - Санта Марта - Картахена - Богота - Франкфурт - София на авиокомпания Lufthansa с включени летищни такси, чекиран багаж 23 кг и ръчен багаж до 8 кг (багажът следва да се съобрази с изискванията за багаж за вътрешните полети), 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Богота, 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Меделин, 2 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Санта Марта, 2 нощувка със закуска в хотел 3* в Картахена, транспорт по описания в програмата маршрут, туристическа програма в Богота, Меделин и Картахена, местни екскурзоводи по целия маршрут, водач преводач от България и застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 евро на "Евроинс".

Flirting with nature in Columbia | Times of India Travel

Последното вълнуващо предложение за Южна Америка е комбинирана обиколка на Бразилия и Аржентина. Тези две южноамерикански страни са символ на страст и емоции. Те предлагат не само културно богатство, но и природни чудеса, които ще ви оставят без дъх. В Бразилия ще имате възможност да се качите на прочутата статуя на Христос Спасител в Рио де Жанейро, да се разходите по известния плаж Копакабана и да изпитате енергията на самбата в Лапа. В Аржентина, освен да опознаете традицията на тангото, можете да се насладите на великолепието на водопадите Игуасу – едно от седемте природни чудеса на света. Това е пътуване, което съчетава страстта на южноамериканските ритми с красотата на зашеметяващата природа.

С отпътуване на 5 март и 18 май и на цена от 5299 лв. на човек, тази програма е същински уникална. В 10 дни успешно се поместват две от най-търсените дестинации, така че туристите хем да могат да се запознаят с латинските столици, хем да се движат стегнато през страните.

Iguazú Falls - Brazil & Argentina - Journey Latin America

Ако пък обаче ви влече 

повече към Африка, 

то определено Египет е класическата в жанра! Известна със своите пирамиди, храмове и древни цивилизации, дестинацията е добре позната на българските туристи. Въпреки това програмата на "Бохемия" предлага не само културни обиколки, а и почивка на Червено море. Туристите ще имат възможност да разгледат Кайро, да видят пирамидите в Гиза и да се отпуснат на плажовете на Хургада. Освен това има и предложения с престой на круизно корабче по Нил. Тези качества правят Египет перфектния избор за всеки тип турист - дестинацията отговаря на всеки бюджет и всяко желание.

Arrival at Aswan

От друга страна Кения и Танзания предлагат идеална комбинация от дива природа и райски плажове. Програмата за Кения и Танзания с "Бохемия" включва сафари в националния парк Масай Мара, посещение на езерото Накуру и почивка на бели пясъчни плажове на Занзибар.

Масай Мара и Килиманджаро са две от най-емблематичните природни чудеса на Африка, които предлагат незабравими приключения. Масай Мара в Кения е прочут с невероятното си биоразнообразие и Голямата миграция, където милиони гнута, зебри и антилопи преминават през равнините, следвани от хищници като лъвове и леопарди. Това сафари е уникален шанс да видите най-разнообразни животни в естествения им хабитат.

Килиманджаро, най-високата планина в Африка, разположена в Танзания, е мечта за много авантюристи. Изкачването й предлага невероятни гледки и преминава през разнообразни климатични зони - от тропическа гора до снежни върхове. Въпреки височината си, Килиманджаро е достъпен дори за хора без специални алпинистки умения, което го прави популярен избор за пътешественици, търсещи уникално преживяване в сърцето на Африка.

Kilimanjaro | Height, Map, Country, & Facts | Britannica

С програмите на "Бохемия" за екзотични пътувания през 2025 г. можете да се потопите в невероятния свят на далечните земи, да откриете уникални култури и да се насладите на незабравими приключения. Независимо дали мечтаете за карибския ритъм на Куба, мистиката на древен Египет или величието на южноамериканските пейзажи, тези пътешествия ще ви предложат всичко това и много повече. Изберете екзотика с "Бохемия"! Разгледайте всички програми тук!

Йоана Шомова