Анализи

Швейцария е най-добрата страна за посещение в света

   
Швейцария е най-добрата страна за посещение в света

Ако се замисляте за почивка в чужбина и смятате, че през летния сезон не сте взели правилното решение, нека обърнем внимание на най-добрите страни, според класацията на US News & World Report. Изданието представя най-добрите страни за посещение всяка година, анализирайки мнението на 17 хиляди души в 36 страни. Интересите за анализа включват определени нагласи, включително динамика, безопасност за пътуването и икономическа стабилност.

Провежданото изследване не изненадва никого от американските изследователи. Най-добрата страна за посещение и тази година е Швейцария. Интересен факт е, че точно тази страна печели първото място от 2017 г. до този момент и показва висок стандарт на живот, културно влияние и достатъчно богатства.

Една от причините да се позиционира в тази територия е, че Швейцария просто се развива по един различен начин. Повечето важни решения винаги се взимат от местните с помощта на референдуми, а пряката демокрация се разглежда като едно от най-важните правила. За мнозина може би е странно, но тук няма точно установен президент. Швейцария използва Федерален консул със седем души.

Природата на Швейцария е една от основните причини за посещение, а туристите винаги остават шокирани от факта, че градовете са чисти. Туристическите градове и атракции са повече от перфектно разработени, което очевидно дава необходимия краен резултат за повечето туристи. Все пак не трябва да забравяме, че това е страната, която може да наложи глоби, ако автомобилът на даден гражданин не е измит, ако градината и двора не са достатъчно подредени и за всякакви други битови проблеми. Ето как изглежда цялата класация:

1. Швейцария

2. Япония

3. САЩ

4. Канада

5. Австрия

6. Швеция

7. Германия

8. Великобритания

9. Нова Зеландия

10. Дания