Новини Събития

Кърджали има туристически информационен център

   
Кърджали има туристически информационен център

Днес беше официално открит Туристическият информационен център – Кърджали, който се помещава на нов адрес -бул.“Беломорски“ 54, блок „Младост2“. Кметът на общината Ерол Мюмюн преряза лентата на  обновения офис.

Присъстваха заместник кметовете Веселина Тихомирова и Даниел Делчев,  председателят на постоянната комисия по европейски проекти и туризъм Даниела  Петрова, представители на Консултативния съвет по туризъм, доброволци.

„Откриването на Туристическия информационен център е дългоочаквано събитие за целия екип, защото виждаме това място като ключово за развитието на туризма в региона. Посетителите на Туристическия информационен център ще могат да получат разнообразна информация, включително детайли за туристическите забележителности, екопътеки, исторически и културни обекти. Тук ще се предоставят карти и маршрути, съвети за местни събития и активности, както и информация за настаняване и хранене. Целта ни е да осигурим всичко необходимо, за да направим посещението на Кърджали незабравимо“, каза в приветствието си Ерол Мюмюн. Той благодари на екипа на туристическия информационен център, който работи активно с доброволци и различни организации, благодари и  на всички доброволци, които се включват активно в инициативи и събития.

След откриването на центъра гостите разгледаха обновения офис, който представя различни брошури, карти, информационни материали, както и интерактивни технологии, които ще улеснят туристите в откриването на забележителности и туристически маршрути. Имаше и почерпка с торта.

Освен на място, има възможност да се получи информация и онлайн, чрез платформата "Визит Кърджали", която набра голяма популярност от пускането й.

Платформата "Визит Кърджали" предоставя изключително полезна информация за всички, които планират посещение в региона. Туристите могат да търсят информация за забележителности, туристически маршрути, събития и активности, както и за възможности за настаняване и хранене. Платформата предлага и полезни съвети и препоръки, както и актуални новини за предстоящи събития и инициативи. Освен това, сайтът е достъпен на няколко езика, което го прави удобен за международни посетители. Наблюдаваме стабилен ръст в посещенията на сайта "Визит Кърджали". Интересът към региона расте, особено заради забележителности като Перперикон, язовир Кърджали и различните екопътеки. Туристи не само от страната, но и от чужбина активно търсят информация за възможности за активен туризъм, културно-исторически обекти и събития.

Това съобщиха от Община Кърджали.