Новини Събития

Росица Старчева е новият председател на Съюза на Родопските хотелиери и ресторантьори

   
Росица Старчева е новият председател на Съюза на Родопските хотелиери и ресторантьори

Съюзът на Родопските Хотелиери и Ресторантьори, учреден през 1996 г., проведе годишното си Общо събрание, на което бе направен обзор на свършеното през последните три години.

Сдружението изпраща един ползотворен период, през който бе реализиран проекта „Инициатива за капитализиране на перспективите за туризъм в региона“, подкрепен от Програма ИНТЕРРЕГ „Гърция – България“ , допринесъл за обогатяване на знанията и уменията на близо 200 представители на туристическия бизнес  в проведените десетки семинари, обучения, консултации, обмяна на опит, работни  срещи и  участия в туристически  форуми в страната и чужбина, каза досегашният председател на СРХР-Смолян.

Представители на съюза са включени в състава на Консултативния съвет към кмета на община Смолян, където отстояват позициите на бранша в съставянето и изпълнението на Програмата за развитие на туризма в общината.  Сдружението системно представя пред Министерството на туризма и други регионални и национални институции позицията на СРХР по различни актуални проблеми на туристическия бизнес, както и при  обсъжданията на промени в туристическото законодателство.

При избора на ръководните органи,  Общото събрание на СРХР  одобри желанието на дългогодишния  председател на Управителния съвет  – Георги Пампоров и го освободи от тази обществена позиция. Новият председател е Росица Старчева, която има  богат опит в управлението на хотели и е собственик на ТА „Травел МИ“ – Смолян.