Новини Хотели

Гранд хотел Банско е идеалното място за есента

   
Гранд хотел Банско е идеалното място за есента

Хладните дни вече са факт, но това не означа, че времето за приятна почивка отминава. Напротив - именно септемврийските празници са един от най-предпочитаните периоди за почивка в България. Избирайки почивно място близо до дома, почиващите си позволяват да не губят дълго време в пътуване, но същевременно да избягат от ежедневните задължения за няколко дни. За много хора около София и Пловдив идеалното място за почивка е именно Банско.

Когато лятото бавно отстъпва място на есента, този живописен град е идеалното място за една по-дълга семейна почивка. А "Гранд хотел Банско" е мястото, което съчетава всичко необходимо за една незабравима ваканция - комфорт, лукс и множество възможности за забавления.

Хотелът се явява удобна отправна точка за всеки, който иска да се потопи в природата - било то за лека разходка или за по-екстремни приключения като АТВ обиколки и конна езда. Есента е толкова живописна в този регион - със златистите си нюанси и несравнимото чувство на уют, че няма нищо по-освежаващо след летните жеги.

За тези, които търсят пълно удобство и грижа по време на престоя си, Ultra All Inclusive концепцията на "Гранд хотел Банско" предлага всичко необходимо за една безгрижна почивка.

Хотелът предлага винаги впечатляваща кухня, която задоволява и най-взискателните вкусове - от местни български специалитети до международни ястия. Богатите бюфети предлагат неограничен избор на храна и напитки през целия ден, което е истинско удобство за семейства с деца. Малките гости също ще останат очаровани от специалните детски менюта и зоните за игра, които хотелът предлага.

Един от най-големите акценти на "Гранд хотел Банско" е неговият СПА център. След ден, прекаран в планината или на активни разходки, няма по-добро усещане от пълноценния релакс в топлите минерални басейни или в сауната. СПА центърът предлага широк спектър от процедури - от класически масажи до луксозни терапии. Гостите могат да се потопят във вътрешния басейн, да разпуснат с разнообразни масажи и терапии или да се насладят на време в сауната и парната баня след дълъг ден в планината.

Ако пък сте от онези хората, които искат да превърнат СПА почивката в същинско преживяване, "Гранд хотел Банско" е разположен само на няколко километра от най-големия български СПА център Pulse Therme. Той се намира в село Баня, само на десет минути с кола. Там гостите могат да се насладят на минералните извори на село Баня и да оползотворят по още по-приятен начин своя ден докато са гости на „Гранд Хотел Банско“. 

За любителите на приключения, Банско и околностите му предлагат изобилие от възможности. Една от най-предпочитаните дейности за местните туристи е АТВ обиколка, с която човек може да опознае скрити планински кътчета. Друг начин да се свържете с природата в района е конната езда. Любителите на колоезденето също могат да наемат велосипеди и да се насладят на разнообразните маршрути около града. За по-леките разходки, районът около Банско е богат на културни и природни забележителности - от различни музеи и експозиции до прекрасните планински водопади и екопътеки. От „Гранд Хотел Банско“ редовно организират разходки за гостите си до някои от най-интересните места в района. 

  

"Гранд хотел Банско" предлага перфектната комбинация от почивка, активни приключения и луксозно обслужване, която ще направи почивните дни незабравими. Независимо дали търсите спокойствие сред природата, релакс в СПА центъра или искате да се насладите на активен туризъм, това място ще ви предложи всичко необходимо за пълноценна семейна почивка в края на лятото.

Йоана Шомова