Новини Транспорт

Два термални къмпинга строят в град Баня

   
Два термални къмпинга строят в град Баня

След дълги години на застой към курортния град Баня отново проявяват интерес над десет инвеститори с големи възможности за изграждането на хотели, ваканционни селища и СПА обекти. Новите центрове за отдих и релакс изникват върху частни терени.

Като най-голям къмпинг със СПА комплекс засега се очертава този на пловдивчанина Ангел Траков, собственик на компанията за международни превози „АИТ Интернешънъл транспорт“. Строителството е в ход. Фирмата  изгражда голям комплекс в източната част на Баня. Там ще бъдат построени СПА комплекс, термален къмпинг и хотел. Преди две години предприемачът купува „Зи-зи бар и бийч“ - открит басейн със заведение. За да осъществи мащабния проект, неотдавна той придобива и съседния частен имот от 8,5 дка. Комплексът вече има име - „Мика бийч“, а строителството е в ход.

Според близки на предприемача самият той е запален по къмпингуването и това е категоричният му избор за почивка и отдих. Пътува с кемпер из България и Европа, познава този вид туризъм и със сигурност това е определило и бизнес начинанието му, което осъществява в Баня, коментират близки на бизнесмена.

Край съществуващия открит басейн вече е изградена площадката за каравани и къмпинги - изключително място за почивка и релакс с минерална вода. Край площадката се строи СПА комплекс с джакузи, сауна, парна баня и други зали за отмора и възстановяване с минерална вода. Проектът предвижда в източната част на терена да бъде изграден модерен хотел. Сградата ще бъде лицето на комплекса.

Спортно-възстановителен център за къмпингуващи с кемпер ще изграждат в Баня и инвеститорите Генчо Бакалов, Тотка Бакалова и акционерното дружество „Пловдивстрой ресурс“. Той ще носи името „Ирис“, както е наименованието на къщата за гости в близост до хотелския комплекс „Строител“. За бизнес начинанието вече има издадено строително разрешение.

Новият обект ще се състои от едноетажна обслужваща сграда с площ 500 кв.м,  площадка за престой на около 20 кемпера, открит фитнес, тренировъчно игрище, топило с гореща вода на открито, покрит басейн и прилежаща вертикална планировка - огради, плочници, озеленяване.

Очаква се в парковата част на курортната зона или край входа на Баня  да бъде изграден още един термален къмпинг.