Новини Турагенции

Испанският туроператор New Blue предлага обслужване на български език на Карибите

   

Фернандо Лусини, търговски директор в New Blue (най-вляво), Ивелина Глоговска (до него), Ник Танев и Нуртен Дерменджи (най-вдясно) представиха новите програми
  Мирослав Иванов

Испанският туроператор New Blue представи програмите си за Карибите пред български туристически агенции по време на презентация в хотел „Интерконтинентал София“. Компанията е специализирана в предлагането на Доминиканската република, Куба и Мексико, заяви Фернандо Лусини, търговски директор в туроператора. В тези дестинации работи с голям избор на хотели. В Доминиканската република се предлагат хотели в Пунта Кана, Пуерто Плата, Байяибе и Ла Романа. В Мексико – Канкун, Ривиера Мая, Плая Мухерес и Коста Мухерес. В Куба работи с най-добрите хотели в Хавана и Варадеро.

Българските туристически агенции и клиенти са обслужвани от българката Нуртен Дерменджи, мениджър „Продажби“ за страната ни, която е позиционирана в Мадрид, но и често си идва у нас. В Доминиканската република туроператорът има изцяло екип от трима българи, които посрещат групите или индивидуалните туристи. Те ги поемат още от летището в Пунта Кана, заяви Дерменджи.


New Blue прави директни чартъри до трите карибски страни, като полетите тръгват от Мадрид. Тя разполага със собствена авиокомпания „World2Fly”, която оперира с 6 големи и нови самолета Airbus A350-900 и Airbus А330- 300. За българските туристи се правят комбинации с националния превозвач „България Еър“, който лети до испанската столица.

За трите дестинации туристите получават пълен пакет – полети, трансфери до хотели и летища, екип на място и за желаещите – допълнителни екскузии. Тя препоръчва на всички българи да си взимат за карибските дестинации техния пакет “Fiesta party”, в който влизат различни шоу програми в хотелите. „Всички туристи са много доволни от тази опция и вече е много популярна“, подчерта Дерменджи.
Туроператорът New Blue пуска и нова екзотична дестинация за предстоящия зимен сезон. Той ще прави директни чартъри от Мадрид до остров Мавриций. Освен това ще продължи и с успешните си полети до остров Занзибар – за почивка или в комбинация със сафари в парковете във вътрешността на Танзания.

Мирослав Иванов