Турагенции

Делта турс пусна интересна оферта за Филипините

   
Делта турс пусна интересна оферта за Филипините

Филипините са една от онези дестинации, които впечатляват с природна красота и автентична култура. Програмата на туроператора “Делта турс” - "Магнетичните Филипини с Боракай и Ел Нидо" за ноември 2024 г. предлага незабравимо пътуване, което ще ви потопи в едни от най-красивите и необикновени кътчета на света. С комбинацията от лазурни води, бели пясъчни плажове и богатство на култура, Филипините са дестинация, която заслужава да бъде посетена.

Цените започват 

от 5790 лв. на човек и включват полети София - Истанбул - Манила - Истанбул - София с чекиран багаж до 25 кг и 7 кг ръчен багаж. Също така и вътрешни полети по маршрут Манила - Ел Нидо - Катиклан - Манила, трансфер с лодка Катиклан - Боракай - Катиклан, включително терминални и еко такси в Боракай. Включени са и всички трансфери по програмата от и до летище и до хотелите, 1 нощувка в Манила, 4 нощувки в Ел Нидо, 4 нощувки на Боракай, 9 закуски в хотелите, 3 обяда по време на туровете, всички описани в програмата обиколки и атракции с местни водачи и всички такси, както и сити тур на старата част на Манила. В пакета влиза още медицинска застраховка с покритие 10 000 евро . При минимум 12 туристи ще има и водач на български с голям опит във Филипините.

Това дълго пътешествие гарантирано позволява да опознаете страната в дълбочина и да се докоснете до вътрешното си аз, отдалечени от суетата на западния свят. Подобни дни сред природата могат да действат освежаващо и категорично са страхотен начин за презареждане. 

El Nido, Palawan | Vacationhive

Но какво всъщност прави 

Филипините толкова специални?

Страната представлява архипелаг от над 7 000 острова, разпръснати в западната част на Тихия океан, и е една от най-екзотичните и пленителни дестинации в света. Това, разбира се, прави избора на конкретен остров по-скоро трудоемка задача. Особено за туристи, които искат да опознаят по-дивите части на Филипините и избягват комерсиалните места. Е, “Делта турс” са подбрали най-добрите места, на които да се насладите на райска природа без големи тълпи от туристи, а именно островите Боракай и Ел Нидо.

След нощувка в Манила, по време на която туристите да си починат от дългия път и да се адаптират към часовата разлика, групата ще се отправи директно към Ел Нидо. Градът е разположен на световноизвестния остров Палаван, често е наричан „Раят на Земята“ поради зашеметяващите си варовикови скали, тюркоазени лагуни и бели пясъчни плажове.

Туристите на “Делта турс” ще имат възможност да се насладят на живописните гледки от борда на местна лодка, която ще ги разведе около архипелага Бакуит. Историята гласи, че през 1979 г. екип от водолази са били принудени да закотвят лодката си в средата на нощта. Без да знаят къде се намират, се събуждат на другата сутрин заобиколени от високи варовикови скали. Природата наоколо е страхотна: буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и необитаеми острови. Четири години по-късно стартира първата станция за гмуркане на красивия остров Минилок, която проправя пътя за туризъм в Ел Нидо - най-близкия вътрешен град до Бакуит.

El Nido Island Hopping Tour A: Everything You Need To Know

В програмата е 

включен и остров Дилумакад, 

известен също като остров Хеликоптера и спечелил името си от формата, която приема, когато се гледа от разстояние от хеликоптер, Скритият плаж, Тайният плаж, Светилището Матинлок (или лагуната Кадлао), плажът Талисай. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг - наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и, при късмет, огромни костенурки.

След като откриете чудесата на Ел Нидо, следващата спирка от пътуването е известният остров Боракай - една от най-популярните плажни дестинации в света. Името „боракай“ се предполага, че произлиза от думите на местен диалект „bora“, което означава мехурчета, и „bocay“, което означава бяло. Друга теория предполага, че името произлиза от местната дума „борак“, която означава „бял памук“, препращайки към цвета и структурата на белия и прахообразен пясък на Боракай.

Посещаван от хиляди хора, възпяван в популярни песни и служел за сцена на някои холивудски продукции в миналото, 

остров Боракай 

все още остава най-популярният остров и емблема на Филипините. Плажът White Beach е считан за един от най-красивите плажове, с неговия фин бял пясък, тюркоазени води и живописни залези, които буквално спират дъха. Тук времето сякаш спира, а всеки миг е пропит с магията на природата. А хотелът, предвиден за програмата, се намира именно на брега му! Истинско райско преживяване.

Boracay's Big Tourism Problem | Condé Nast Traveler

На острова туристите ще имат свободно време, така че всеки може да се отдаде на любимите занимания. Боракай предлага разнообразие от активности за любителите на приключенията. Може да се впуснете в кайтсърфинг, гмуркане или дори подводно плуване с шнорхел, където ще откриете богатия морски свят на Филипините - коралови рифове, тропически риби и още много.

Ако предпочитате да се отпуснете и да се насладите на спокойствието, можете да се възползвате от луксозните СПА центрове, предлагащи традиционни филипински масажи. Боракай предлага и множество възможности за романтични вечери на плажа, където можете да се насладите на автентична филипинска кухня, докато слушате шума на вълните.

Всички тези красиви места открояват Филипините от поредната дестинация за любителите на плажните почивки. Страната е и дом на уникална кухня и топло гостоприемство, което ще ви накара да се почувствате като част от местната култура. Програмата на “Делта турс” комбинира приключенски дух и луксозни условия, като всички трансфери и настанявания са добре организирани, за да ви осигурят максимален комфорт и наслада от пътуването.

Йоана Шомова