Турагенции

Дорис травел предлага 5-дневна екскурзия в Тоскана

   
Дорис травел предлага 5-дневна екскурзия в Тоскана

Болоня, Флоренция и Пиза - три дестинации, които звучат като симфония за любителите на изкуството, културата и красивите пейзажи. Тези градове се намират в най-живописния италиански регион и категорично носят със себе си богатството на Ренесанса, великолепието на древната архитектура и очарованието на италианската провинция. Програмата „Сърцето на Италия“ на “Дорис травел” ви предлага едно незабравимо пътешествие, изпълнено с културни и исторически забележителности, сред които ще откриете символите на италианския Ренесанс.

Тоскана е един от най-живописните и културно наситени региони на Италия. С нейните безкрайни лозови масиви, нежно вълнуващи хълмове и очарователни средновековни градчета, Тоскана е символ на елегантност, хармония и стил. Тук се съчетават природната красота и вековната история, което превръща региона в задължителна дестинация за всеки, който иска да усети истинския дух на Италия.

По време на програмата ще имате възможността да се насладите на тази безкрайна красота и да откриете не само добре познати забележителности, но и скрити бижута на Тоскана. Живописните пейзажи, обагрени в златно и зелено, са идеалният фон за едно незабравимо пътуване.

Цените започват 

от 1250 лв. на човек и включват самолетен билет София - Болоня - София с включени летищни такси и малък ръчен салонен багаж с размери 40/30/20 см до 10 кг, групов трансфер летище Болоня - хотел във Флоренция - летище Болоня (възможно е ползване на обществен транспорт),1 нощувка със закуска в хотел 3* в Болоня, 3 нощувки със закуски в хотел 3* във Флоренция, пешеходна разходка в Болоня, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 10 000 евро към ЗК „Лев инс” (с доплащане за лица над 70 г.) и представител на туроператора по време на пътуването и престоя.

Пътуването започва с 

обиколка на Болоня. 

По време на нея ще се посетят Фонтанът на Нептун, красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" - символ на града.

Bologna : The Last Stop | Outlook Travel Magazine

След това групата на “Дорис травел” ще се отправи към тосканската столица - Флоренция. Това е град на великите майстори като Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаело и Ботичели. Тук ще имате възможност да разгледате някои от най-значимите световни произведения, като „Давид“ на Микеланджело в галерия „Академията“ или „Раждането на Венера“ в галерията "Уфици". Градът е истински музей на открито, където всяка уличка, площад или сграда носят историята на гениалните творци, които са вдъхновили света.

Флоренция ще ви удиви 

със своята архитектурна перла - катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ с нейния грандиозен купол, създаден от Брунелески. Разходката из центъра на града, по „Понте Векио“ - най-старият мост във Флоренция, е едно преживяване, което ще ви потопи в автентичната атмосфера на този уникален град.

Може да изберете от разнообразните екскурзии на туроператора или да се насладите на града изцяло по собствена програма. Има стотици забележителности, които си заслужават, но истината е, че всяко ъгълче на Флоренция носи специфична магия, която прави дори небрежните разходки увлекателни.

Може да изберете и допълнителна екскурзия за Пиза - градът, който е световноизвестен със своята наклонена кула. Това емблематично архитектурно чудо е една от най-разпознаваемите забележителности в света и е задължителна спирка за всеки, който посети Тоскана. Кулата е част от комплекса на „Площада на чудесата“ (Piazza dei Miracoli), който включва също катедралата „Дуомо“, баптистерията и гробището „Кампо Санто“.

Living in Italy: A Stay in Florence | Smithsonian Journeys

Пиза обаче 

е нещо повече от наклонената кула. Този древен град е богат на история и култура, като предлага множество възможности за разходки и разглеждане на старинни сгради и красиви площади. Разходката през тесните калдъръмени улички ще ви отведе до редица малки магазинчета, кафенета и ресторанти, където можете да се насладите на автентичната атмосфера на този древен университетски град.

Discover the Rich Jewish History of Pisa - Italy

Градовете от програмата са символи на вечната красота и култура на Италия. Това е регион, който ще ви очарова със своята изключителна архитектура, вълнуваща история и несравнима природа. Програмата „Сърцето на Италия“ на "Дорис травел" ви предлага възможността да разгледате тези емблематични места в удобството на организирана екскурзия, където всяка спирка носи ново откритие и вълнение.

Йоана Шомова