Турагенции

Джирамондо представи в София луксозния комплекс JOALI на Малдиви

   

JOALI на Малдиви предлага перфектно гостоприемство и начин на живот
  Мирослав Иванов

Единственият луксозен арт хотелски комплекс JOALI на Малдиви беше представен на изискана презентация в столичния The Residence Exclusive Club. Събитието беше организирано от „Джирамондо клуб“, която е търговската марка на туроператора „Клуб Мондо“ ЕООД. Собствениците Даниела Димова и Симона Кръстева посрещнаха над 100 гости, сред които бизнесдамите Юлияна Дончева, Любка Качакова, Цветелина Николова (управител на винарска изба „Катаржина“), както и популярните лица от телевизионния екран Никол Станкулова, Гери Малкоданска и много други.

 Даниела Димова (най-вдясно) и Симона Кръстева (в средата със сребристата пола) посрещнаха много гости и приятели

„Представяме на българската публика изключително луксозния комплекс JOALI на Малдивите с вили и резиденции, който може да бъде избран за прекрасна екзотична почивка през есента и зимата“, заяви Даниела Димова. Гостите могат да избират между вили на брега на морето, вили над водата и ексклузивни резиденции, подчерта тя. Това е първият арт курорт на Малдивите. Намира се  на частния остров Мураванду в непокътнатия Атол Раа, на 45 минути от столицата Мале с хидроплан.

Генералният мениджър на JOALI Енвер Арслан специално престигна в България да представи комплекса. Той обяви пред TravelNews, че още от откриването на комплекса, е предпочитано място от редица българи за почивка. "Джирамондо" и JOALI обявиха още съвместно партньорство в сферата на изкуството. Български съвременни творби на Никиото ще намерят нов живот в арт ризорта. Съвсем скоро гостите на курорта ще имат привилегията да се насладят на изкуството на Никиото в уникалната среда.

Симона Кръстева и Енвер Арслан

JOALI Maldives е пет звезди и разполага със 73 луксозни вили и резиденции, всяка щателно проектирана, за да се слее безпроблемно с естествената красота на острова Muravandhoo в Raa Atoll. Те предефинират устойчивия блясък, съчетавайки модерна естетика с традиционно малдивско майсторство и произведения на изкуството, каза Енвер Арслан.

Вилите на плажа предлагат директен достъп до девствени пясъци и са обгърнати от буйни тропически градини. Те имат просторни хотелски зони, голям частен басейн и обширни външни тераси с покрити места за сядане за почивка на сянка. Към тях са изградени външен душ и вана, осигуряващи уединение.

Вътре многостайните вили са големи, разполагащи с хол, спалня и баня. Декорът хармонично съчетава съвременния дизайн с местните влияния, показвайки ръчно резбовани дървени мебели, фин текстил и произведения на изкуството по поръчка.

Вилите над водата са окачени над кристално чистата лагуна, като осигуряват интимна връзка с океана. Стъклените панели в подовете предлагат поглед към оживения морски живот отдолу, докато частните инфинити басейни и надводните хамаци позволяват на гостите да се потопят в спокойната среда. Тези вили включват и луксозни удобства като дълбоки вани, душове с дъжд и просторни гардероби.

За по-големи групи или семейства резиденциите включват множество спални, обширни жилищни пространства и частни басейни, осигуряващи достатъчно пространство и уединение. Всяка резиденция е светилище на комфорт и елегантност, със специално обслужване на jadugar (личен иконом, което означава „умел магьосник“ на Dhivehi), за да се погрижи за всяка нужда. От организиране на гурме закуска в леглото до планиране на екскурзии по поръчка, jadugar гарантира, че всеки аспект от престоя е съобразен с предпочитанията на гостите.

Храната в JOALI Maldives е изискано пътешествие през различни кулинарни пейзажи. Курортът разполага с няколко заведения, всяко от които предлага уникално гастрономическо изживяване в невероятна обстановка.

Vandhoo е основният ресторант, в който се сервират разнообразни международни ястия с акцент върху пресни местни продукти. Закуската на шведска маса е пищна афера, включваща набор от сладкиши, тропически плодове и ястия, направени по поръчка. За обяд и вечеря менюто е смесица от вкусове, от средиземноморски до азиатски, осигурявайки едно прекрасно кулинарно приключение.

Saoke предлага меню от съвременни японски ястия, изработени с прецизност и усет. Проектиран от известния архитект Noriyoshi Muramatsu, този надводен ресторант има спокойна обстановка с невероятна гледка към океана. Менюто включва набор от суши, сашими и робата грил специалитети, допълнени от богата селекция от саке.

Междувременно Bellinis носи част от Италия на Малдивите, предлагайки автентична италианска кухня и впечатляваща винена листа. Чарът на ресторанта и местоположението му на плажа го правят идеално място за спокойно, но изискано изживяване. Ястията включват ръчно приготвени тестени изделия, пици на дърва и класически италиански десерти.

JOALI Maldives издига здравето до нови висоти със своите цялостни програми за благополучие. JOALI Spa by ESPA предлага набор от процедури, предназначени да подмладят ума, тялото и духа. Разположен сред буйни градини, СПА центърът осигурява спокойно убежище за релаксация. Стаите за процедури се сливат безпроблемно с естествената среда, позволявайки на гостите да се потопят напълно в спокойната среда.

СПА менюто включва традиционни масажи и процедури за лице, както и иновативни терапии, които включват местни съставки и техники. Характерните процедури са малдивския лечебен масаж, който използва кокосово масло и топли миди за облекчаване на напрежението и насърчаване на релаксацията. СПА центърът прави и персонализирани уелнес консултации, като предоставя персонализирани съвети относно храненето, фитнеса и вниманието.

Освен това осигурява различни уелнес дейности, включително сесии по йога и медитация, фитнес класове и дейности на открито. За тези, които търсят по-дълбока връзка с околната среда, разходките сред природата и сесиите по йога на открито позволяват да оцените напълно естествената красота на острова.

През ноември 2021 г. JOALI разшири своите предложения с откриването на JOALI BEING, първият по рода си остров за благополучие на Малдивите. Разположен е на остров Бодуфуши и е посветен на холистичния уелнес, съчетавайки древна мъдрост с модерна наука, за да създаде трансформиращи изживявания. В него има 68 плажни и океански вили със собствен басейн.

Дизайнът и удобствата създават усещане за безтегловност, състояние на радост, свобода и лекота. Гостите могат да участват в програми за благополучие по поръчка, които се фокусират върху области като управление на стреса, хранене, фитнес и сън. С експерти - лекари и най-съвременни съоръжения, JOALI BEING предлага цялостен подход към благосъстоянието, който е едновременно луксозен и ефективен.

JOALI като цяло е луксозна марка за гостоприемство и начин на живот. Заобиколен от ослепителни пясъци с цвят на слонова кост, тюркоазени води и живи коралови рифове, курортите са убежище за лукс и спокойствие. Запознайте се с предложенията на JOALI, като се обърнете към "Джирамондо".

Мирослав Иванов