Хотели

Хотел Amar Design е новият тризвезден бутиков хотел в София

   

Amar Design е нов тризвезден хотел в София
  HMG

В София вече посреща гости новият бутиков тризвезден хотел Amar Design. Той е част от българската хотелска верига HMG (Hospitality Management Group), която управлява хотели в страната. Разликата е, че това е първият собствен хотел на компанията. „Закупихме бившият хотел „Лайт“ в столицата, като сградата е изцяло реконструирана и обновена“, заяви пред TravelNews Диана Стоилова, собственик и управител на HMG. Инвестицията за придобиването на обекта е в размер на 4.5 млн. лв., а в реконструкцията – 2 млн. лв., каза тя.

От групата са решили да закупят собствен хотел заради увеличеното търсене за настаняване в София. „Определено има доста сериозен интерес към столицата и туристите постоянно се увеличават“, коментира Диана Стоилова. Според нея най-голям принос имат нискотарифните авиокомпании, които са увеличили полетите до града. Освен от Западна Европа, много туристи идват още и от съседните страни – Румъния, Гърция и Турция. Прави впечатление увеличеният брой на гостите от Италия и Испания. В допълнение се наблюдава и увеличение на обиколните групи, които пътуват из цяла България или из Балканите, коментира още Стоилова.

Amar Design е уникален хотел с неповторим дизайн и страхотна локация в сърцето на София, на ул. „Веслец“ 37. Реално отговаря за категория 4 звезди. Разполага с 34 стилни стаи, в които са помислили за всичко необходимо за максималния комфорт на гостите. Туристите са на 5-10 минути пеша до топ туристическите атракции и сърцето на София. На по-малко от 5 минути пеша има спирка на метрото, в близост има такива на трамвай и автобуси.

Хотел Amar предлага настаняване в двойни стаи, делукс стаи, студиа и мезонети, които са разположени на 5 етажа. Помещенията са с изглед към вътрешен двор или към ул. „Веслец“. Почувствайте се у дома в една от модерно обзаведените стаи, всички достъпни с асансьор или стълби. В тях 50-инчови смарт телевизори осигуряват забавление, докато безплатният WiFi достъп ви държи свързани. Удобствата, които са включени също, са вътрешна телефонна линия, сейфове, комфортна мека мебел и обзавеждане.

Закуската е на шведска маса в ресторанта, която се сервира през делничните дни от 7:00 до 10:00 часа и през почивните дни от 8:00 до 11:00 часа. Допълнителните предоставени удобства включват многоезичен екип на денонощната рецепция, който има удоволствието да ви осигури и гарантира най-топлия престой, а до хотела има и паркинг. Лоби барът работи всеки ден от 7 до 22 ч. с голям избор от алкохолни, безалкохолни, топли и студени напитки. Хотелът предлага и превози до летището.

Хотелската верига HMG е създадена от Диана и Петър Стоилови, които са ръководили висококатегорийни хотели 4 и 5 звезди. В групата са още хотел „Абразо“, „София палас“, „Сити авеню“, „София плейс“, „София плейс хаус“ в София, хотелите „Сънрайз“, „Селена“ и „Бреза“ в Слънчев бряг, както и „Мурсалица“ в Пампорово.

Мирослав Иванов