Новини Събития

Приходите на Хърватия от чуждестранни туристи за първото полугодие възлизат на 4,15 млрд. евро

   
Приходите на Хърватия от чуждестранни туристи за първото полугодие възлизат на 4,15 млрд. евро

Приходите на Хърватия от чуждестранни туристи, посетили страната през първата половина на 2024 г., възлизат на 4,13 милиарда евро, което е с 288,3 милиона евро или 7,5% повече в сравнение със същия период на 2023 г., предаде хърватската агенция ХИНА, позовавайки се на данни на Хърватската национална банка, цитирани в съобщение на Министерството на туризма и спорта.

През второто тримесечие на годината приходите на Хърватия от чуждестранни туристи възлизат на €3,32 милиарда, което е с €138,6 милиона или с 4,36% повече от същия период на 2023 г.

„Радваме се, че и финансовите показатели потвърждават, че се превръщаме в целогодишна дестинация, защото след поредния рекорден предсезон като туристически резултати, вече имаме и рекордни приходи от чуждестранни туристи. Това показва, че реформата, която осъществяваме, вече има конкретен ефект и с навлизането в новата епоха на развитие на управлението на туризма очакваме още по-силен растеж на хърватския туризъм“, каза министърът на туризма и спорта Тончи Главина.