Новини Транспорт

Air France пуска безплатен ултрависокоскоростен Wi-Fi на борда на всички свои самолети

   
Air France пуска безплатен ултрависокоскоростен Wi-Fi на борда на всички свои самолети

От 2025 г. Air France ще започне поетапно да пуска високоскоростен интернет на борда на самолетите си. Интернет връзката ще е толкова добра, че ще е сравнима с бързината на тази на земята. Услугата ще е напълно безплатна за всички пътници, които имат Flying Blue* акаунт. Поетапно Wi-Fi услуга ще бъде въвеждана на борда на всички самолети на авиокомпанията, заменяйки настоящата услуга.

Партньор на Air France в гарантирането на отлична бордова Wi-Fi връзка е Starlink, световният лидер в областта. Чрез използването на най-голямото в света съзвездие от сателити в ниска околоземна орбита, Starlink предлага високоскоростен интернет достъп с ниска латентност по цялото земно кълбо, включително в най-изолираните райони**. Това осигурява стабилно, бързо и сигурно изживяване за потребителите.

По време на полета клиентите ще могат лесно да поддържат връзка с приятели и семейство, да следят всички световни новини на живо, да играят видео игри онлайн и да гледат в реално време телевизия, филми и сериали.

Услугата ще бъде достъпна от смартфони, цифрови таблети и лаптопи, като всеки клиент ще може да свързва няколко устройства едновременно.

Клиентите ще имат достъп до тази услуга, като влязат в своя Flying Blue* акаунт, програмата за лоялност на Air France-KLM Group. Тези, които все още нямат акаунт във Flying Blue, могат да го създадат напълно безплатно на борда и само с няколко кликвания.

От сезон лято 2025 г. Air France постепенно ще оборудва всички свои самолети с тази авангардна технология, включително флот си за вътрешни полети. През този преходен период авиокомпанията ще продължи да предлага досегашната си услуга за свързаност на борда на самолетите, които все още не са оборудвани, включително безплатен „Message Pass“ за членове на Flying Blue и платена оферта***, която покрива други нужди.