Събития Хотели

Българските голф комплекси ще се рекламират на световно изложение

   
Българските голф комплекси ще се рекламират на световно изложение

За поредна година Министерство на туризма организира участието на България с информационен щанд на площ от 48 кв. м. в международното туристическо изложение International Golf Travel Market (IGTM), което ще се проведе в периода от 14 до 17октомври 2024 г. в Лисабон, Португалия. Това съобщиха за TravelNews от ведомството. В рамките на IGTM се организират над 14 000 срещи, които обединяват около 1300 професионалисти в туризма от над 65 страни, включително над 400 туроператора, които колективно контролират 80% от световния пазар за голф туризъм.

Тази година се наблюдава засилен интерес от страна на българския бизнес към предстоящото изложение. До момента четири компании са заявили участие на българския информационен щанд, а именно „Бългериън Голф Турс“ ООД, „Пирин Голф Клуб“ ООД, „Трейшън Клифс Голф енд СПА Резорт“ ЕАД и „Лайтхаус Голф енд Спа Хотел“ АД, съобщиха от Министерството на туризма. Това е свидетелство за завръщане на интереса от страна на бизнеса, занимаващ се с този специализиран вид туризъм, към изложението и възможностите, които то предоставя за нетуъркинг и изграждане на полезни партньорства, коментираха пред TravelNews от бранша.

Участието на страната в предстоящото издание на изложението цели популяризиране на България като дестинация за голф туризъм в международен план, както и повишаване информираността относно възможностите за летен туризъм, културен, балнео и СПА, конгресен и други форми на туризъм. Освен това привличане на нови крайни клиенти за участващите фирми - съизложители на българския щанд, както и задълбочаване на контактите с туристическите организации, туроператори, туристически агенции от редица държави, сред които Португалия, Великобритания, Италия, САЩ и др.
От 1998 г. насам, IGTM се е провело в над 12 държави, включително Доминиканската република, Франция, Италия, Южна Африка, Испания (различни локации), Мексико, Португалия, Турция, САЩ, Мароко и Великобритания.

През 2024 г. организаторите на IGTM за първи път решават да запазят локацията му от миналата година, като изложението отново ще се проведе в Лисабон, Португалия. По техни данни от последното издание на изложението през 2023 г., 90% от изложителите са срещнали свои потенциални купувачи през четирите дни от провеждането му, 48% от купувачите са реализирали сделки на стойност над 20 000 евро по време на събитието, а 88% от изложителите са проявили интерес да участват и през следващата година.

Мирослав Иванов