Транспорт

Uber пуска сафари приключение в Африка

   
Uber пуска сафари приключение в Африка

Компанията за споделено пътуване Uber пуска на пазара нова възможност - пътуващите до Южна Африка вече ще могат да се насладят на невероятната дива природа в района благодарение на евтино еднодневно пътуване от Кейптаун.

Новата опция Uber Safari, която ще бъде достъпна в петък и събота до 25 януари, ще струва само $200 за пътуване на до четирима души в рамките на ден, посочват от Uber за Travel + Leisure.

Изживяването може да се резервира в приложението Uber до 90 дни предварително.

„Създадохме серията Go Anywhere, за да помогнем на нашите клиенти да резервират приключения с удобството на Uber, което познават и обичат“, казва Франс Хиемстра, регионален генерален мениджър на Uber за Близкия изток и Африка.

„С Uber Safari – едно от нашите най-диви предложения до момента, нашата технология Reserve прави по-лесно от всякога отключването на най-емблематичното пътуване в Южна Африка.“

Пътуващите, които резервират сафари, ще бъдат отведени от Кейптаун до частния резерват Aquila с превозно средство с марка Uber Safari. Там те ще бъдат посрещнати с тост за добре дошли и обяд, преди да се качат на традиционно сафари превозно средство.

Частният резерват Aquila, който се намира на около два часа път от града, е резерват за диви животни с площ над 24 000 акра, който включва „Голямата петорка“: лъвове, слонове, биволи, гепарди и носорози.

Йохан ван Шалкуик, търговският директор на колекцията Aquila, нарича новото изживяване „перфектната комбинация от съвременно удобство и естествена красота, като същевременно подкрепя усилията за опазване на дивата природа, които са жизненоважни за опазването на биоразнообразието на Южна Африка“.

За да резервират изживяването, клиентите на Uber трябва да отворят приложението и да изберат иконата Uber Safari от началния екран. След това те трябва да изберат дата и да въведат своите координати за вземане и връщане. Ако пътуването им бъде потвърдено, ще получат имейл.

Това не е първата стъпка на Uber към предлагането на превъзходни изживявания. По-рано тази година компанията предложи пътувания с гориво от шампанско до Еперне във Франция, а миналата година стартира полети с балон на горещ въздух в Кападокия, Турция.