Събития

Музеят на Нинтендо отвори врати за посетители

   
Музеят на Нинтендо отвори врати за посетители

След доста забавяне и някои проблеми по пътя, японската компания Nintendo официално отвори своя първи музей, пише CNN. Почитателите на гейминг индустрията и тази компания, вече могат да се запознаят с цялата история на компанията, която практически направи революция и даде началото на индустрия за милиарди долари.

Музеят на Nintendo отвори врати на 2 октомври и се намира в един от първите заводи на компанията в град Киото. За 135 години, повечето гости могат да проследят раждането на различни конзоли и някои от култовите заглавия на компанията. Изложени са някои от първите прототипи, добавена е историята по създаването на различни игри.

Японската компания разполага и с увеселителен парк близо до Осака, който също приема гости и позволява най-различни атракции, но музеят и самият парк са две различни институции. Музеят е ориентиран повече към историята и визията на Шигеру Миямото - познат още като бащата на Супер Марио.

Музеят проследява историята от създаването на компанията Hanafuda - първата, преди да дойде оригиналната идея за раждането на Nintendo. Достъпът до първите игри, предимно с японски карти, позволява на туристите да разберат колко скромно е било началото. Залата с открития е мястото, което може да спечели вниманието на аудиторията. Там са събрани абсолютно всички продукти, някога произведени от Nintendo.

Допълнителни атракции са гейминг зоните, където гостите могат да играят с огромен джойстик на класически заглавия от последните няколко десетилетия. Всеки турист получава 10 дигитални жетона, с които може да играе игри и да се забавлява с предлаганите опции. Компанията посочва, че не могат да се закупят допълнителни жетони, следователно всеки посетител трябва да избере къде и как да ги използва.

Начинът за посещение е малко по-различен, отколкото традиционното посещение на музей. Няма как гостите да се наредят на опашка и да си закупят билет. Първите гости трябва да посетят сайта на компанията и да се запишат, а след това чакат да бъдат изтеглени.

Вече има достатъчно регистрирани потребители за три месеца напред. Изтеглените до края на годината, могат да посетят музея най-рано през януари. След получаване на билет, гостът трябва да посочи датата и часа на посещение. Хората с билети ще бъдат известявани 2 месеца по-рано. Цената за едно посещение е 23 долара за възрастен и 15 долара за дете. Някои зали могат да изискват допълнителни средства за посещение.