Турагенции

Нова година в Италия е много добро предложение

   
Нова година в Италия е много добро предложение

Планирате да посрещнете Нова година по уникален и запомнящ се начин? Тази година “Екватор” ви предлага нещо специално - празнична програма, с която ще откриете красотата на Италия в едни от най-емблематичните ѝ региони. Италианската култура, история и кулинарни традиции предлагат неповторимо преживяване, което ще ви зареди с нова енергия за 2025 г. А сега е най-добрият момент да планирате новогодишната си почивка, тъй като не само си гарантирате място в една от най-горещите дестинации, но и можете да се възползвате от промоционални цени и 20% отстъпка за програмите на “Екватор” в Сицилия, Пулия, Кампания и Рим.

Сицилия е 

сред най-привлекателните дестинации за Нова година. Островът ще ви посрещне с живописни пейзажи, уникални исторически обекти и неповторим микс от култури. Можете да изберете между програмите с престой в Катания или Палермо. 

В Катания - 

град, разположен в подножието на вулкана Етна, ще откриете енергията на бароковата архитектура и неподправеното сицилианско гостоприемство. Посрещнете празниците с великолепен изглед към вулкана и насладата от местната кухня, включваща аромати на морски дарове, лимони и традиционни сладкиши.

Палермо, от друга страна, 

ще ви грабне с великолепието на своите исторически забележителности, сред които нормански дворци и арабски пазари. Програмата включва екскурзии из историческите кътчета на града, с възможност за разходка по старинните улици на Монреале и посещение на катедрали, известни със своята средновековна мозаечна украса.

Palermo, Sicily, Italy – PSA International

Полетите за Сицилия отпътуват от София на 29 декември. Петдневните пътувания са идеални за кратка почивка за презареждане преди Нова година. Цените за тези програми започват от 1166 лв. на човек и включват самолетен билет София - Катания - София с директен полет на European air charter, регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж, летищни такси, 4 нощувки със закуски, трансфер летище - хотел - летище; медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А), бонус пакет “Максимална сигурност”, и представител на туроператора с български език. Тези, които изберат да отседнат в Палермо, имат и включена целодневна екскурзия до вулкана Етна и магнетичната Таормина, докато тези в Катания ще се насладят на пешеходен тур на града.

“Екватор” предлага 

и опция за Нова година в Бари, Пулия. Регионът пленява с комбинацията си от спокойни крайбрежни градове и автентична италианска култура. Тук ще откриете характерните „трули“ - древни варосани къщички с конични покриви, които са запазена марка на региона. Посрещнете Нова година в приказната атмосфера на този край на Италия, където традицията и модерността вървят ръка за ръка.

Екскурзиите из Пулия ви предлагат възможност да разгледате Бари, известен с впечатляващите си базилики, както и древните градове Матера и Алберобело. Всички те ще ви пренесат в една атмосфера на спокойствие и изтънченост, идеална за релакс и празнично настроение.

15 Amazing Things to Do in Alberobello (With Photos & Helpful Tips) – Earth  Trekkers

Цените започват от 1522 лв. 

на човек и включват самолетен билет София - Бари - София с включени летищни такси и 1 брой чекиран багаж до 20 кг на авиокомпания Wizz Air, трансфер летище - хотел - летище, 4 нощувки със закуски в хотел Boston 4* или подобен в Неапол, пешеходна разходка из Бари, медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А), бонус пакет “Максимална сигурност” - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, и представител на туроператора.

Ако предпочитате да се потопите в южния чар на Италия, 

Кампания е 

перфектният избор. С посещение на Неапол - културната столица на южна Италия, ще имате възможност да разгледате най-известните паметници на региона, включително археологическите разкопки на Помпей, които са световноизвестни със своята история и величие.

Нова година в Кампания е истински празник за сетивата. Тук можете да опитате класическата неаполитанска пица, да се насладите на невероятната местна кухня и да изпитате емоциите на неаполитанската култура. Празничната вечер може да завърши със специални новогодишни фойерверки над залива на Неапол - едно истинско зрелище за всички гости.

Цените започват от 1657 лв. и включват самолетен билет София - Неапол - София с включени летищни такси и 1 брой чекиран багаж до 20 кг на авиокомпания Wizz Air, трансфер летище - хотел - летище, 4 нощувки със закуски в хотел Holiday Inn 4* или подобен в Неапол, пешеходна разходка в Неапол, медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А), бонус пакет “Максимална сигурност” - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, и представител на туроператора.

Campania - SHE GO WANDERING

Последното предложение на “Екватор” е 

Нова година в Рим. 

Няма нищо по-вълнуващо от това да сте в сърцето на Италия по време на празниците. Програмата в Рим включва посещение на най-значимите паметници, сред които Колизеумът и фонтанът "Ди Треви". Посрещнете Нова година, заобиколени от вечната история на този великолепен град, и се насладете на празничната атмосфера, която изпълва всяко кътче на Рим.

Цените започват от 1199 лв. и включват самолетен билет София - Перуджа - София с авиокомпания European Air Charter, летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и 1 малък ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см, трансфер летище - хотел - летище с автобус, 4 нощувки със закуски в хотел 3* от веригата Raeli Hotels, обиколен тур на Рим с екскурзовод на български език, медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А) и представител на туроператора на български език.

5 best breath-taking viewing points in Rome | The Independent

Независимо дали ще изберете Сицилия, Пулия, Кампания или Рим, Нова година в Италия е гаранция за стил, удоволствие и незабравими моменти. С комбинация от културни обекти, вкусна храна и гостоприемство, Италия ще ви посрещне с отворени обятия и ще ви предостави най-доброто от своите традиции и съвременен чар.

Йоана Шомова