Новини Транспорт

KLM ще лети до 155 дестинации тази зима

   
KLM ще лети до 155 дестинации тази зима

Зимното разписание на KLM за този сезон стартира от 27 октомври 2024 г. и продължава до 30 март 2025 г. Мрежата на KLM включва 155 дестинации, 89 в Европа и 66 междуконтинентални. Новост в мрежата е обявената по-рано американска дестинация Портланд. Освен това KLM предлага 15% повече места за дестинации в Индия в сравнение с миналата година. Първите нови самолети A321neo вече летят по европейски дестинации като Копенхаген, Берлин и Стокхолм. Освен това, Premium Comfort е достъпен за резервиране на всички самолети Boeing 787 и 777.

Тази зима клас Premium Comfort може да бъде резервиран за всички самолети Boeing 787 и 777. Тази най-нов клас кабина предлага на пътниците удобни седалки с допълнително пространство за краката и уникална концепция за хранене. KLM ще добави три нови самолета A321neo тази година и ще лети с тях до Париж, Прага и Виена. KLM очаква да пусне в експлоатация общо четири от тези самолети тази година.

Европа

По няколко европейски дестинации KLM ще лети по-често тази зима. От 28 октомври ще има шест полета на ден до Билунд и два полета на ден до Белфаст. Освен това KLM ще лети три пъти на ден до Билбао и четири пъти седмично до Малага и Аликанте. Капацитетът до Бремен ще бъде увеличен до четири полета на ден. KLM също ще лети три пъти седмично до Рованиеми (Финландия), в сравнение с два пъти седмично миналата зима.

Северна Америка

Тази зима KLM ще лети до деветнадесет дестинации в Северна Америка (Канада, САЩ, Мексико). В САЩ ще лети до Портланд три пъти седмично, нова дестинация, поета от Delta Air Lines. KLM ще лети пет пъти седмично до Сан Франциско, като по средата на зимния сезон обслужването ще се увеличи до ежедневен полет. Ще има и четири до пет полета седмично до Едмънтън в Канада.

Карибите и Суринам

KLM ще лети ежедневно до Парамарибо тази зима, което е един допълнителен полет на седмица. Сен Мартен ще бъде комбиниран с Порт ъф Спейн (Тринидад и Тобаго), като честотата ще бъде увеличена до пет пъти седмично. През коледните и пролетните периоди броят на полетите до и от Кюрасао ще се увеличи.

Южна Америка

KLM ще лети ежедневно до Аржентина, Бразилия, Чили, Колумбия и Панама. Буенос Айрес ще бъде комбиниран със Сантяго де Чили, както беше и миналата година. Сан Хосе ще се обслужва четири пъти седмично, в комбинация с Либерия (Коста Рика), след приключване на ремонта на пистата там. Освен това ще има шест полета на седмица до Лима и комбинацията от Кито и Гуаякил.

Африка

KLM ще лети седем пъти седмично до Лагос тази зима и ежедневно до две дестинации в Южна Африка: Йоханесбург и Кейптаун. Капацитетът до Кейптаун ще бъде увеличен от коледния период до края на зимния сезон с два допълнителни полета седмично във вторник и неделя. Ще има и ежедневни полети до Найроби и Акра. Тази зима пътниците имат възможност да летят до три дестинации в Танзания: ежедневен полет до Дар ес Салаам, комбиниран пет пъти седмично с Килиманджаро и два пъти седмично със Занзибар. Освен това Кигали в Руанда и Ентебе в Уганда ще бъдат обслужвани пет пъти седмично.

Азия и Близкия изток

Капацитетът до Азия все още не се е възстановил напълно заради пандемията от COVID и увеличеното полетно време, заобикаляйки Русия. Тази зима ще се запази същия график като миналата. KLM ще лети ежедневно до Шанхай и Пекин и четири пъти седмично до Хонг Конг, ежедневно до Токио Нарита и три пъти седмично до Осака. Сеул в Южна Корея ще се обслужва пет пъти седмично. Пътниците могат да летят ежедневно до Бали с междинно кацане в Сингапур. Освен това, KLM ще лети шест пъти седмично до Джакарта, с междинно кацане в Куала Лумпур. Банкок е достъпен с ежедневен полет. В Индия, Делхи и Мумбай ще се обслужват ежедневно, а до Бенгалуру, ще има полет шест пъти седмично.

KLM ще лети ежедневно до Дубай тази зима. Маршрутът до Рияд и Дамам също ще се изпълнява шест пъти седмично.