Оферти

Съкровището на Панама: древни руини, вулканични пейзажи и тропически рай

   
Съкровището на Панама: древни руини, вулканични пейзажи и тропически рай

Ден 1: София – Истанбул - Панама
Отпътуване от София до Истанбул в 10:00 ч. с полет на Турските авиолинии. Кацане в Турция в 12:30 ч. След кратък престой полет за Панама в 13:50 ч. Пристигане в Панама в 20:00 ч. Трансфер до хотел Hilton Panama 5* и настаняване за 3 нощувки.

Ден 2: Панама ВиехоМи Пуеблито и Серо Анкон
Закуска. През втория ден от приключението ни в Централна Америка ще посетим три от най-важните забележителности в Панама. Започваме със Стария град, или Панама Виехо, построен преди повече от 500 години. През 1519 г. на това място пристигат първите европейски заселници на Тихия океан. Водени от испанския конкистадор Педро Ариас Давила, те построяват Стария град. През следващите 150 години през Панама са координирани доставките на злато и сребро от Перу към Испания. Британският пират Хенри Морган превзема града през 1671 г.

По време на разходката ни из Панама Виехо ще видим реставрираните сгради от различните епохи в историята на Панама. Обиколката продължава със селището Ми Пуеблито, където се срещат трите панамски култури на различните групи, населяващи страната – афро-карибската, индианската и провинциалната. Селището е изградено в традиционен испански колониален стил и съхранява фолклора и културата на Панама. Намира се на южния склон на хълма Серо Анкон, който е и следващата ни спирка. Ще се изкачим до върха, откъдето ще се открие невероятна гледка към града и към Панамския канал. Облечете си удобни дрехи за преход и вземете слънцезащитен крем и вода.

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3: Панамския канал, АмадорКаско Виехо и градски тур
След закуска продължаваме с обиколката с посещение на Панамския канал. Строежът на едно от най-важните съоръжения за модерното корабоплаване започва през 1881 г. от френската компания, която прокопава Суецкия канал през 1869 г. Панамската джунгла обаче се оказва доста трудна за французите и след 33 години работа и близо 30 хил. жертви, каналът е завършен от американците през 1914 г.

Ще посетим единия от шлюзовете на канала, където ще видим отблизо как преминават корабите и ще научим още интересни факти от историята на съоръжението. После се отправяме към впечатляващия вълнолом Амадор. Това е 6-километров мост, свързващ островите Наос, Перико и Фламенко, разположени на входа на канала, и в същото време успокояващ водите при навлизането на корабите. Не на последно място, Амадор запазва Панамския канал от замърсяване. Близо 1 млн. кубични метра твърда скала, извлечени от строителството на Панамския канал, са били използвани за построяването на вълнолома, който е основна туристическа атракция днес.

Следваща спирка е селището Каско Виехо, която през 1673 г. измества Панама Виехо, след нападението на британските пирати. В Каско Виехо, освен испанските колониални архитектурни сгради, ще видим и такива от френската епоха, когато започва строителството на канала.

В края на деня ще видим и модерната част на Панама – един от най-бързоразвиващите се градове в света. Изключително привлекателен център за посетители от всички части на Северна и Южна Америка, който и нашата група ще може да посети.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4: Панама – Сан Блас
На следващия ден се отправяме към райската част на Панама, разположена в Карибско море. Тръгваме към архипелага Сан Блас, който включва 365 острова с приказни плажове и тюркоазено сини води. Трансфер от Панама до Сан Блас с джип 4х4 и лодка. Настаняване за 2 нощувки.

Ден 5: Сан Блас
Закуска. Свободен ден в рая. Плаж и възможности за гмуркане във водите на Карибско море. Нощувка.

Ден 6: Сан Блас – Панама
След закуска потегляме обратно към Панама с организиран трансфер – лодка и джипове 4х4. Настаняване в хотел Hilton Panama 5* за още 1 нощувки.

Ден 7: Панама – Бокас дел Торо
След закуска трансфер до летище Албрук. Вътрешен полет от Панама до Бокас дел Торо. Настаняване в хотел Swan Cay 3* за 2 нощувки.

Ден 8: Заливът на делфините, Кайо Корал и Кайо Запатия
Отново сме в Карибско море, но освен красивите плажове, ще научим повече за Четвъртата експедиция на Христофов Колумб. През 1502 г. мореплавателят се отправя на последната си експедиция, като взима и сина си. Една от дестинациите е именно архипелагът Бокас дел Торо, което в превод значи Устата на бика. Има много легедни за произхода на името. Според една от тях Колумб е видял как вълните се удрят в скалите на остров Бастиментос, във формата на бик, и издават звуци, наподобяващи животното.

Екскурзията ни с моторна лодка ще включва посещение на няколко райски острова от архипелага – Корал и Запатия, както и обиколка в Залива на делфините. Възможност за гмуркане.

Връщане към хотела и нощувка.

Ден 9: Бокас дел Торо – Панама
Време е да се връщаме отново в Панама Сити. Трансфер до летището и вътрешен полет от Бокас дел Торо. Трансфер до хотела и настаняване в Hilton Panama 5* за още 2 нощувки.

Ден 10: Долината Антон
След закуска екскурзия до Долината Антон. Там ще имаме възможността да видим как живеят хората в кратера и след кратък преход ще се насладим на невероятни природни гледки – от гъстите джунгли до красивите водопади в района.

Централна Америка е един от регионите с най-много вулкани в света. В Панама има няколко активни вулкана, сред които Бару и Ла Йегуада. Най-впечатляващ обаче е Ел Вале, който е угаснал и в момента е вторият най-голям обитаем кратер в света.

Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 11: Панама – Истанбул
Закуска. Освобождаване от хотела към обяд. Свободно време. Вечерта трансфер до летище за полет до Истанбул в 21:45 ч.

Ден 12: Истанбул – София
Пристигане в Истанбул в 18:25 ч. След кратък престой полет за България в 20:30 ч. Пристигане в София в 20:50 ч.

За повече информация вижте ТУК.