Турагенции

Делта турс обяви последни места за Филипини през ноември 2024

   
Делта турс обяви последни места за Филипини през ноември 2024

Филипините са дестинация, която впечатлява с ненадмината природна красота и богата култура. Екскурзията на „Делта турс“ „Магичните Филипини: Боракай и Ел Нидо“ предлага уникално пътешествие, което ще ви отведе до някои от най-красивите кътчета на този живописен архипелаг. С комбинацията от кристално чисти води, ослепителни бели пясъчни плажове и културно наследство, Филипините са истински рай за всеки, който търси вдъхновяваща ваканция.

Цените започват 

от 5790 лв. на човек и включват полети София - Истанбул - Манила - Истанбул - София с чекиран багаж до 25 кг и 7 кг ръчен багаж, вътрешни полети по маршрут Манила - Ел Нидо - Катиклан - Манила, трансфер с лодка Катиклан - Боракай - Катиклан, включително терминални и еко такси в Боракай, всички трансфери по програмата от и до летище и до хотелите, 1 нощувка в Манила, 4 нощувки в Ел Нидо, 4 нощувки на Боракай, 9 закуски в хотелите, 3 обяда по време на туровете, всички описани в програмата обиколки и атракции с местни водачи и всички такси, сити тур на старата част на Манила, застраховка с покритие 10 000 евро (за лица над 64 г. доплащане) с включен риск за Covid-19, водач на български, с голям опит във Филипините, при минимум 12 туристи.

Това вълнуващо пътешествие ще ви позволи да се потопите в дълбините на филипинската природа и култура, като избягате от суетата на модерния свят. Дните, прекарани в рая на тези острови, със сигурност ще ви заредят с енергия и нови впечатления.

9 Best Beaches in the Philippines to Visit in 2023

С над 7000 острова, 

разпръснати в западната част на Тихия океан, Филипините са една от най-екзотичните и разнообразни дестинации. Изборът на идеалното място за почивка обаче може да е предизвикателство, особено ако искате да се насладите на по-спокойни и диви кътчета, далеч от тълпите. В тази програма „Делта турс“ ви предлага именно това - островите Ел Нидо и Боракай, две от най-красивите, но все още запазили своята автентичност дестинации.

След нощувка в Манила, по време на която туристите да си починат от дългия път и да се адаптират към часовата разлика, групата ще се отправи директно към Ел Нидо. Град е разположен на световноизвестния остров Палаван и често е наричан „Раят на Земята“ поради зашеметяващите си варовикови скали, тюркоазени лагуни и бели пясъчни плажове.

Туристите на “Делта турс” ще имат възможност да се насладят на живописните гледки от борда на местна лодка, която ще ги разведе около архипелага Бакуит. Историята гласи, че през 1979 г. екип от водолази са били принудени да закотвят лодката си в средата на нощта. Без да знаят къде се намират, се събуждат на другата сутрин заобиколени от високи варовикови скали. Природата наоколо е страхотна: буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и необитаеми острови. Четири години по-късно стартира първата станция за гмуркане на красивия остров Минилок, която проправя пътя за туризъм в Ел Нидо - най-близкия вътрешен град до Бакуит.

В програмата 

е включен и остров Дилумакад, известен също като остров Хеликоптера и спечелил името си от формата, която приема, когато се гледа от разстояние от хеликоптер, Скритият плаж, Тайният плаж, Светилището Матинлок (или лагуната Кадлао), плажът Талисай. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг - наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и, при късмет, огромни костенурки.

A quick guide to diving in the Philippines

След като откриете чудесата на Ел Нидо, следващата спирка от пътуването е известният остров Боракай - една от най-популярните плажни дестинации в света. Името „боракай“ се предполага, че произлиза от думите на местен диалект „bora“, което означава мехурчета, и „bocay“, което означава бяло. Друга теория предполага, че името произлиза от местната дума „борак“, която означава „бял памук“, препращайки към цвета и структурата на белия и прахообразен пясък на Боракай.

Посещаван от хиляди хора, възпяван в популярни песни и служел за сцена на някои холивудски продукции в миналото, 

остров Боракай 

все още остава най-популярният остров и емблема на Филипините. Плажът White Beach на Боракай е считан за един от най-красивите плажове, с неговия фин бял пясък, тюркоазени води и живописни залези, които буквално спират дъха. Тук времето сякаш спира, а всеки миг е пропит с магията на природата. А хотелът, предвиден за програмата, се намира именно на брега му! Истинско райско преживяване.

На острова туристите ще имат свободно време, така че всеки може да се отдаде на любимите занимания. Боракай предлага разнообразие от активности за любителите на приключенията. Може да се впуснете в кайтсърфинг, гмуркане или дори подводно плуване с шнорхел, където ще откриете богатия морски свят на Филипините - коралови рифове, тропически риби и още много.

Boracay Island Hopping Tour - Shore Excursions Asia

Ако предпочитате да се отпуснете и да се насладите на спокойствието, можете да се възползвате от луксозните СПА центрове, предлагащи традиционни филипински масажи. В Боракай има и много възможности за романтични вечери на плажа, където можете да се насладите на автентична филипинска кухня, докато слушате шума на вълните.

Всички тези красиви места открояват Филипините от поредната дестинация за любителите на плажните почивки. Страната е и дом на уникална кухня и топло гостоприемство, което ще ви накара да се почувствате като част от местната култура. Програмата на “Делта турс” комбинира приключенски дух и луксозни условия, като всички трансфери и настанявания са добре организирани, за да ви осигурят максимален комфорт и наслада от пътуването.

Йоана Шомова