Новини Транспорт

Пилот на Turkish Airlines почина по време на полет

   
Пилот на Turkish Airlines почина по време на полет

Airbus A350, управляван от пилот на Turkish Airlines, кацна аварийно на летище JFK в Ню Йорк, след като капитан Илчехин Пехливан внезапно почина по време на полета, съобщава turkiyetoday.com

Според докладите полетът на Turkish Airlines, излетял от Сиатъл, тази сутрин, е претърпял критичен инцидент малко след излитането. Капитанът губи съзнание и въпреки всички опити да бъде съживен, не е спасен.

“По време на полета на нашия Airbus A350 с номер на опашката TC-LGR, по маршрут TK204 от Сиатъл до Истанбул, капитан Илчехин Пехливан загуби съзнание. След като първоначалната медицинска помощ на борда се оказа неуспешна, екипажът в пилотската кабина, състоящ се от един капитан и един втори пилот, реши да извърши аварийно кацане. За съжаление нашият капитан почина преди кацане”, се казва в изявление от авиокомпанията.

Починалият пилот, на 59 години, работи в Turkish Airlines от 2007 г. Той е преминал рутинен медицински преглед в авиационен медицински център, упълномощен от Главна дирекция “Гражданска авиация“ на 8 март 2024 г., който не разкри никакви основни здравословни проблеми, които биха му попречили да изпълнява задълженията си.

Полетът беше отклонен за Ню Йорк и се уреждаха пътниците да се върнат в Турция оттам.