Събития Турагенции

Новият голям Египетски музей беше показан за първи път на български агенции и журналисти

   

Новият Египетски музей отваря скоро
  Ани Валентинова

Нито една обиколка на Кайро не е пълна, ако в нея не се включва посещение на Египетския музей в Кайро. Новият голям музей за първи път беше показан днес на български туристически агенции и журналисти, като групата е водена от туроператора "Абакс", която е на инфотур в Египет за представяне на новата дестинация за нашия пазар - Almaza Bay. Екип на TravelNews пътува също из Египет и представя програмата.

Официално новият музей ще бъде отворен за туристите на 16 октомври 2024г. В момента все още пренасят експонатите от старата сграда на музея, която е в центъра на Кайро. Новият музей е в покрайнините и е близо до Пирамидите и Сфинкса. Идеята е от новия музей да се прокара директен лифт до Пирамидите.

Новият музей помещава обелиск, статуии на Рамзес Велики, саркофази, запазени глинени съдове. Разбира си, ще има и мумии.
Египетският музей в Кайро е най-голямото в света хранилище на предмети на древноегипетското изкуство. Неговата колекция наброява около 120 хиляди експоната от всички исторически периоди на 

Ани Валентинова, TravelNews, Египет