Анализи

Дестинации без стрес за вашата семейна почивка

   


Търсенето на малко по-тихи и нестандартни места е чудесен начин да се откъснете от сивото ежедневие и да се насладите на почивката си както вие желаете. Вместо да следвате тълпата и да чакате на опашка с часове всеки път, когато отивате в Disney Land или Six Flags, можете да направите стъпка назад и да прекарате известно време наистина пълноценно и забавно. Идеално решение, когато искате да създадете спомени, които никога няма да избледнеят. А ние ще се постараем да ви запознаем с всичко, което трябва да знаете, за да направите правилния избор. 

Почивка сред планинските езера 

Да се откъснете от сивото ежедневие и да излезете на чист въздух е идеалният начин наистина да създадете незабравими спомени. Красотата на планината и нейните планински хълмове със сигурност ще ви предоставят зашеметяващи гледки, а в същото време ще можете да се насладите на тихи малки селца и къщички, в които да се отседнете и да прекарате времето си незабравимо. Достатъчно е да откриете място, което говори на сърцето ви, и ще можете да зададете тон за почивка, която със сигурност ще ви накара да се почувствате щастливи. Идеално решение, когато искате да създадете незабравима атмосфера за почивка, далеч от шума и суетата на ежедневието. 

Airbnb в провинцията 

Ако ви допада идеята за природа, но не искате да се ангажирате с определена част от света, Airbnb е подходящото място. Понякога е важно да откриете малко кътче от света, което да можете да почувствате като свое. Това е платформата, на която трябва да се доверите, когато искате да се насладите на нови възможности - тук има повече вили и преустроени плевни, откъдето и другаде да било. 

Просто си представете си цялото семейство да седи около огъня или да релаксира в градината още от сутринта и ще добиете реална представа за това какво може да представлява вашата почивка. Хубавото на това да намерите най-подходящото за вас място, е, че можете лесно да планирате почивката си по свой собствен начин. Край на твърдите пакетни почивки и общите хотелски стаи, които ги има навсякъде по света. Сега можете да се почувствате като у дома си още с пристигането си. 

Centre Parcs 

Ако търсите семейно място за настаняване, в което малките ви сладури ще могат да се разхождат из целия парк, това е мястото, което трябва да посетите. Тук ще откриете множество активности и занимания на открито, прекрасни места за хранене, а едно от най-хубавите неща е, че няма автомобили през деня. 

Спокойствието, че децата могат да се разхождат, да карат велосипеди и да опознават света, е нещо, което наистина ще ви направи по-спокойни и ще може да се насладите пълноценно на семейната ваканция. Това е чудесна верига за тези, които търсят нещо, което да им осигури разнообразни места и природни забележителности. В цяла Великобритания има паркове на емблематични места като Шеруудската гора, прочута с легендата за Робин Худ. Всеки парк има свой собствен характер и индивидуалност, което ви позволява да изберете място, в което да се чувствате по най-добрия и желан от вас начин. 

Йонийските острови 

За тези, които търсят приятните милувки на слънцето и разкошния морски бриз, не търсете повече, това е мястото. Красотата на това малко кътче от света се състои в това, че ви дава възможност да се докоснете до културата и местната кухня, без да се лишавате от семейния характер на вашата почивка. Макар че островите са популярни, те далеч не са толкова натоварени или презаселени, колкото някои от другите гръцки дестинации. Идеално решение, когато искате да се насладите на невероятно и красиво място, без да се налага постоянно да се борите с тълпите.

 

Задължително посетете чистите и забележителни плажове, опитайте прясната морска храна и открийте удоволствието от разходките по високите хълмове над самото море. По островите има и интересни забележителности, които си заслужава да се разгледат отблизо, когато искате да се насладите на малко култура и история.

Майорка 

Говорейки за слънцето - това е мястото! Майорка се отличава със слънце, море и пясък, с които малко други места по света могат да се конкурират. Това е малко райско кътче на земята, което ви позволява да се откъснете от шума и суетата вкъщи и да се насладите на живота със собственото си темпо. Да отседнете в частна вила с огромна градина и климатик във всяка стая е чудесен начин да прекарате семейната ваканция. 

 

Лишаването от ограниченията и тълпите в курорт тип „ол инклузив“ ще ви позволи да забавите темпото и да се насладите наистина на момента и преживяванията. Спокойна дрямка следобеда, уютните вечери в градината с чаша вино и романтична музика, излежаването до късно сутрин в прегръдките на любим човек - не е ли това мечтаната почивка. Ако откриете място с басейн, няма да се притеснявате дали ще намерите място за плажа сред многобройната тълпа. 

Датското крайбрежие 

И накрая, но не на последно място, ви предлагаме едно малко кътче от света, което със сигурност ще попадне в списъка ви, щом го опознаете. Забравете всякаква представа за това, че Дания е студена и през по-голяма част от годината е зима, и вместо това потърсете снимки на крайбрежието. Чистото небе, сините води и дивата природа, която вдъхва живот на района, със сигурност ще привлекат вниманието ви. 

 

Настанете се в малка вила или апартамент с изглед към морето и изживейте незабравими и щастливи мигове с любимите ви хора. Можете да се разходите до града, да опитате местната храна и да се потопите в културата на това интересно и вълнуващо място. 

 

Заключителни думи 

Семейната ваканция е идеалният начин да прекарате пълноценно време един с друг и да се откъснете от шума и суетата. Вместо да се излежавате на дивана след работа и да влизате във Facebook, Instagram или да играете в онлайн казино, можете да споделяте вечерите навън, в приятна и запомняща се обстановка, с много зареждащи и красиви емоции заедно. Потърсете и се подгответе да се забавлявате!