Турагенции

Бутан и Непал е топ предложение за 2025 г.

   
Бутан и Непал е топ предложение за 2025 г.

Ако сте приключенец по душа и предпочитате по-непознати дестинации, то определено Непал и Бутан биха ви се сторили интересни. Докато Азия става все популярен континент сред българите, то тези дестинации все още са почти недокоснати от български групи. Е, Meridiani.bg променят това, с новата си комбинирана програма до двете държави. Това е платформата на туроператора "Полония БГ".

Пътуването до Непал и Бутан е уникално преживяване, което разкрива магията на Изтока. Тези две малки, но изключително богати на култура и природа страни предлагат на посетителите незабравимо преживяване, което съчетава величествени планини, древни храмове и уникални традиции.

Програмата 

на Meridiani.bg е създадена за всички, които искат да се докоснат до душата на Хималаите и да открият скритите съкровища на тези две кралства, запазили своята автентичност и културно наследство през вековете.

Цените започват от 6290 лв. и включват самолетен билет София - Истанбул - Катманду - Истанбул - София, самолетен билет Катманду - Паро - Катманду, 3 нощувки в Катманду със закуски, 2 нощувки в Покхара със закуски, 1 нощувка в Тимпу със закуска, обяд и вечеря, 2 нощувки в Паро със закуски, обеди и вечери, 1 нощувка в Бактапур със закуска, виза за Бутан, всички екскурзии и трансфери, съгласно програмата с екскурзоводско обслужване от местен водач на английски език, превоз с климатизирани превозни средства по време на тура, входни такси за посещаваните обекти, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, данъци и сървис такси в хотелите, водач преводач на групата при минимум 12 участника.

Пътешествието започва в 

Непал - страната, 

известна със своите заснежени върхове и мистични будистки храмове. Столицата Катманду е първата спирка, която ще ви впечатли със своето богато културно и историческо наследство. Градът е пълен с древни храмове и пагоди, сред които се откроява будистката ступа Боднат, една от най-големите и значими в света. Разходката из тесните улички на Катманду разкрива древни дворци и пазари, където времето сякаш е спряло, а ароматите на подправки и звуците на молитвени камбани изпълват въздуха с мистика.

Best Places To Visit In Nepal: Kathmandu, Pokhara, Lumbini, And Beyond

Разбира се, Хималаите сами по себе си са толкова интересни, че имат отреден специален ден в програмата на “Меридиани”. Хималаите, чието име означава „домът на снега“ е планинска верига в Индийския субконтинент, разположена на територията на Пакистан, Индия, Китай, Непал и Бутан. В нея се издигат единадесет от четиринадесетте най-високи върха на Земята, включително и този с най-високата надморска височина - връх Еверест.

Групата ще посети Науданда,

разположен на 1463 м надморска височина на билото на Кашкия масив. По пътя ще се посети и тибетското село Хянджа, за да могат туристите от първа ръка да се запознаят с местните и да видят как се обучават децата на планината в тези сурови условия. От Науданда започва красив и спокоен преход до Сарангкот (продължителност около 3 часа), петото най-добро място за парапланеризъм в света. От върха се открива фантастична гледка към езерото Фева и Хималайските хребети - веригата Анапурна. Това е една от най-добрите зони за наблюдение на лешояди в страната, включително хималайски белоглави, червеноглави и евразийски черни лешояди.

В Непал не може да се пропусне посещението на Патан, известен като „градът на изкуствата“. Тук ще откриете впечатляващи архитектурни шедьоври, изящно изработени скулптури и храмове, които разказват историята на хилядолетната култура на тази страна. Непал е място, където природата и духовността са дълбоко свързани, и където величествените върхове на Хималаите не просто доминират пейзажа, но създават усещане за величие и вдъхновение.

Nepal Traveller | Nepal's most visited website | A website that is  dedicated to promote tourism and Destination Nepal

След Непал, екскурзията 

продължава към Бутан -

малкото хималайско кралство, което пази ревниво своите древни традиции и културни особености. Въпреки че страната е една от най-изолираните в света, тя притежава уникално културно наследство и величествена природа, които я правят специална и неустоима дестинация за туристите. Столицата Тимпу е съвременен град, който обаче запазва своята традиционна архитектура и атмосфера. Посетителите ще имат възможността да видят кралския дворец, националния мемориал Чортен, както и множество храмове и манастири, където будистките монаси продължават да следват вековни традиции.

Едно от най-запомнящите се изживявания в Бутан е посещението на манастира "Тигровото гнездо" (Таксанг). Разположен на стръмна скала, този свещен манастир е едно от най-емблематичните места в страната. Легендата разказва, че Гуру Ринпоче, основателят на будизма в Бутан, е долетял тук на гърба на тигрица, за да медитира. Изкачването до манастира е предизвикателно, но усилията ви ще бъдат възнаградени с невероятни гледки и усещане за духовно извисяване. Това е място, което носи със себе си спокойствие и вдъхновение, оставяйки траен отпечатък в сърцата на посетителите.

Taktsang Express | Breathe Bhutan | Bespoke Travel To Bhutan

В Бутан ще се насладите не само на културните забележителности, но и на 

живописните пейзажи, 

които ще ви придружават по време на пътуването из страната. От величествените планини до спокойните долини и буйни гори, природата на Бутан е толкова разнообразна и впечатляваща, колкото и културното ѝ наследство. Страната се гордее с уникален подход към живота, наречен „брутно национално щастие“ - концепция, която поставя благополучието на хората пред икономическото развитие. Това прави Бутан не просто дестинация за туристи, но и място, което вдъхновява за един по-разумен и балансиран начин на живот.

Пътуването до Непал и Бутан е възможност да откриете и почувствате едно различно измерение на света. Тези две страни, макар и малки по размери, предлагат изживявания, които трудно се намират другаде. Това не е просто туристическа екскурзия, а духовно пътешествие, което ще ви отведе до сърцето на Хималаите и ще ви даде шанс да се докоснете до мъдростта и спокойствието на този уникален регион. Ранните резервации са добър начин да си осигурите място в тази неповторима програма и да се подготвите за едно пътуване, което ще промени вашата представа за света и ще остави дълбоки и вдъхновяващи спомени.

Йоана Шомова