Анализи Новини

Тази есен българите пътуват повече и по-изгодно: какви са тенденциите в пътуванията за сезона?

   
Тази есен българите пътуват повече и по-изгодно: какви са тенденциите в пътуванията за сезона?

Туристическата платформа Vola.bg, вече достъпна на сайта GoVola.com, отчита, че този сезон все повече хора заменят кратките почивки с по-дълги пътешествия, прекарвайки почти два пъти повече време на почивка в сравнение с миналата година.

Есента се счита за един от най-добрите моменти за резервиране на почивка. Приятните температури и спокойната атмосфера, без тълпите, типични за пиковите периоди, превръщат този сезон в идеален за градски разходки и нови преживявания. Живописните улици на Барселона, романтичната обстановка в Милано и впечатляващата архитектура на Виена са само част от мечтаните дестинации, които българите избират този сезон. Благодарение на по-ниските цени на самолетните билети, с тарифи от едва 36 евро от София до Бари, и по-достъпните хотелските цени в сравнение с летния сезон, есента предлага невероятна възможност за нови, по-бюджетни пътувания. С 38% по-ниски цени на самолетните билети в сравнение с миналия октомври, българите също така избират да се наслаждават на по-дълги ваканции, средно по 6 дни, докато откриват нови хоризонти. 

Експертите от GoVola разкриват няколко тайни за пътуване на най-добрите цени: 
За до 60% по-ниски цени на самолетни билети, те препоръчват запазването им между 30 и 45 дни преди пътуването. За още по-големи намаления, те съветват да помислите за полети извън най-натоварените часове, от 8:00ч до 21:00ч, както и за необикновени маршрути, предоста
вени от полетите с прекачване.

Сред най-любопитните данни от проучването за сезона:

⦁ Най-популярна дестинация за “соло” пътувания: Барселона
⦁ Най-популярна дестинация сред двойките: Милано
⦁ Най-популярни дестинации за семейни и групови екскурзии: Бари и Барселона
⦁ 72% от българите избират да пътуват само с ръчен багаж
⦁ Все повече резервации се правят с излитане от областни летища (Варна, Бургас, Пловдив): 9,52% през есента на 2024г, спрямо 1,98% през пролетта на 2024г.

В допълнение, туристическата платформа отчита, че докато през 2024г. българите предпочитаха да правят предимно соло самолетни резервации, тази година преобладават резервациите за двама и повече души, превръщайки есенните пътувания в споделени преживявания с приятели и семейства.
Vola.bg се разраства международно и се превръща в GoVola.com

Докато българите се наслаждават на по-дълги почивки на по-ниски цени, онлайн туристическата агенция Vola също “полита” към нови пазари и се превръща в GoVola. Платформата GoVolа.com е вече достъпна за всички потребители и ще продължи да предоставя 24/7 високо качество обслужване на клиентите си, както и ексклузивната възможност за безплатна промяна на полет.

„Миналата година компанията ни навлезе на българския пазар като Vola.bg и оттогава увеличи значително присъствието си. С началото на нашия амбициозен план за глобално разширяване под името GoVola, България остава с централно значение в нашите планове за иновации и растеж. Българските пътници ще бъдат първите, които ще се възползват от новите продукти и услуги, създадени, за да направят резервацията на полети по-лесно достъпни. Успехът ни на българския пазар продължава да задава тон, докато изследваме нови възможности за по-добри условия за пътуване за нашите клиенти.“ - споделя Клаудия Точила, Маркетинг Директор на GoVola.