За втора поредна година Фондация „Св. св. Константин и Елена“, с подкрепата на „Образование и младежки дейности“ - община Варна, провежда инициативата "Младежка кулинарна академия", която има за цел да подпомогне младежи, насочили се към кулинарната професия, да придобият знания, умения и практически опит в реална работна среда. Участващите ще имат възможност да учат от изявени и вече утвърдени шеф-готвачи и професионалисти, които са работили в едни от най-популярните ресторанти и хотелски вериги в Европа и България.
Целевите групи на проекта са млади хора на възраст от 15 до 29 години, които имат интерес кариерното им развитие да започне и продължи в сферата на кулинарното изкуство. В инициативата ще участват:
ученици от общообразователни училища във Варна, които след завършването на средното си образование, искат да насочат професионалната си реализация в сферата на кулинарните изкуства;
ученици от професионални гимназии във Варна;
млади хора от 15 до 29 години, които искат да развиват уменията си в кухнята и да работят в тази сфера, в т.ч. млади предприемачи, които желаят да развият подобен бизнес;
В рамките на проекта е планирана реализацията на общо 8 обучителни и теоретични модули със следната програма:
17.10.2024г. 14:30ч - 17:00ч | Теоретично обучение - Организиране и водене на мероприятия. Видове мероприятия. Основни сосове и техните производни. - хотел Астор Гардън
18.10.2024г. 14:30ч - 17:00ч | Теоретично обучение - Диетично хранене и видове диети. Сладолед и сорбе. - хотел Астор Гардън
21.10.2024г. 14:30ч - 17:00ч | Практическо обучение Сосове. Диетично хранене. - хотел Астор Гардън
22.10.2024г. 14:30ч - 17:00ч | Практическо обучение Сладолед и сорбе. - хотел Астор Гардън
23.10.2024г. 14:30ч | Състезание "Кой ще бъде най-бърз" с награди за най-добре представилите се трима участника - хотел Астор Гардън
Младежка кулинарна академия ще се реализира в хотел "Астор Гардън", а след приключване на програмата, всеки участник, който е участвал във всички модули на обучение ще получи сертификат от шеф Станислав Петков – главен готвач на ресторант „Monty“ и шеф Светослав Петров.
За повече информация и записвания: https://foundation.bg/event/mladejka-kulinarna-akademia-2024