Новини Транспорт

Turkish Airlines пуска нови дестинации

   
Turkish Airlines пуска нови дестинации

Turkish Airlines обяви плановете си да разшири маршрутната си мрежа в края на 2024 г., като добави нови дестинации в южното полукълбо. Това съобщиха от компанията. Тя пуска нов маршрут до Австралия - Истанбул-Сидни, от 4  декември 2024 г. с честота 4 пъти седмично. За целта ще ползва самолет Airbus A350-900 с междинно спиране в Куала Лумпур за зареждане с гориво.

Turkish Airlines планира да въведе втора линия до Австралия, свързваща Истанбул със Сидни. Този полет ще допълни съществуващата услуга между Истанбул и Мелбърн.
Председателят на борда на турските авиолинии Ахмет Болат отбеляза, че в бъдеще компанията възнамерява да направи полета Истанбул-Сидни без прекъсване. Това ще стане възможно след попълване на флота със самолети с увеличен обхват на полета.

Авиокомпанията обяви нова дестинация в Южна Америка - Истанбул-Сантяго. Полетите стартират на 18 декември 2024г. и ще са 4 пъти седмично със самолет Airbus A350-900 и 
междинно спиране в Сао Пауло, Бразилия.
Моделът на полетите с междинно кацане позволява на Turkish Airlines да оптимизира натоварването на самолетите по нови маршрути. 
Благодарение на наличието на пети полет през Сао Пауло, авиокомпанията може да продава билети не само от Истанбул до крайната дестинация, но и между междинни и крайни дестинации.
Пътниците ще имат възможност да закупят билети както за целия маршрут от Истанбул до Сантяго, така и за участъка Сао Пауло-Сантяго. Тази гъвкавост при избора на маршрут увеличава привлекателността на новите полети за пътниците.