Турагенции

Бохемия предлага над 60 предколедни екскурзии

   
Бохемия предлага над 60 предколедни екскурзии

Предколедният период е магическо време, когато градовете по цял свят се преобразяват, блестейки в празнични светлини, а ароматът на греяно вино и печени кестени изпълва въздуха. Коледните базари са част от това вълшебство, предлагайки уникално изживяване, което съчетава култура, традиции и много празнично настроение. За да се потопите в тази магическа атмосфера, “Бохемия” са подготвили богата селекция от предколедни екскурзии, които обещават да очароват.

Една от най-популярните дестинации за предколедни екскурзии е 

Будапеща, 

където централният площад "Вьорошмарти" се превръща в място за истинска празнична феерия. Коледният базар в унгарската столица е един от най-старите и най-големите в Централна Европа. Тук може да се насладите на традиционни унгарски специалитети като шомлои галушка и кюртош калач, както и на разнообразие от ръчно изработени подаръци и декорации.

Разбира се, в градът има и други, по-малки базари, които са също толкова впечатляващи. Коледният дух се усеща не само около базарите, но и в целия град - красивата украса и приповдигнатото настроение правят Будапеща един от най-чаровните градове преди празниците. Туроператорът предлага самолетни екскурзии с посещение на най-интересните базари с 3 и 4 нощувки.

Друг класически маршрут води 

до Виена, 

където коледните базари са част от дългогодишна традиция. Столицата на Австрия предлага множество базари, но най-известният се намира пред кметството. Тук, сред приказни дървени къщички, може да опитате австрийски деликатеси като щрудел и виенски колбаси, както и да изберете ръчно изработени сувенири за близките си. Виена, със своята изискана архитектура и музикално наследство, е място, което ще ви пренесе в миналото, докато се наслаждавате на съвременни празнични моменти. Разходките из града, посещението на дворците Шонбрун и Белведере и участие в традиционните концерти ще направят предколедната ви екскурзия наистина специална. За Виена “Бохемия” отново предлага самолетни екскурзии с отпътуване от София за 3 или 4 нощувки.

Ако пък не може да изберете между Виена и Будапеща, туроператорът е подготвил и автобусен тур, който ще разведе туристите и през двете известни празнични дестинации.

Vienna & the Christmas Markets of the Danube | Our State

Прага 

също не остава по-назад, когато става въпрос за коледни базари. Столицата на Чехия предлага на своите гости очарованието на средновековна атмосфера, съчетана с модерни празнични традиции. Базарът на Староместкия площад е най-големият и най-посещаваният в града, като предлага всичко - от ръчно изработени украшения до традиционни чешки ястия като трделник и печено месо. Вечерните светлини, коледната елха и музикалните изпълнения придават на града уникален празничен чар, който не може да бъде открит другаде.

За тези, които искат да изживеят магията на коледните базари в по-северните части на Европа,

Прибалтика и Скандинавия

предлагат изключителни възможности. Програмата, включваща посещение на коледните базари в Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки и Талин, ще ви отведе на едно незабравимо пътешествие през зимната приказка на Севера. ”Бохемия” ще ви заведе на 6-дневно приключение, където се намират някои от най-известните коледни базари в света. Освен това самите скандинавски държави предлагат изключително богата история и култура, а местният климат ще ви накара да се почувствате като част от традиционна снежна приказка. По време на тази програма туристите ще имат възможност и да прекарат две нощувки на круизен кораб. Такъв ще се използва за прехода от Стокхолм до Талин и по маршрут Талин - Хелзинки - Стокхолм.

Друг вариант за коледна екскурзия в Скандинавия е посещението на коледните базари в Копенхаген, Гьотеборг и Стокхолм. Тази програма ще ви разкрие различните лица на скандинавската Коледа. В Гьотеборг базарът в парка "Лизеберг" е едно от най-посещаваните празнични събития в Швеция и предлага множество забавления за деца и възрастни. Тук може да се насладите на традиционни ястия и напитки, както и на тематични атракциони, които придават на базара уникален характер.

Gothenburg Christmas Markets | Sweden Travel Guides | DFDS

Коледните базари в Брюксел

също предлагат много за разглеждане и опитване. Централният площад "Гранд плас" е мястото, където можете да се насладите на великолепно светлинно шоу, обградено от изящната архитектура на старинните сгради. Градът предлага разнообразие от шоколадови изкушения, белгийска бира и традиционни вафли, които ще направят празничното ви пътуване още по-сладко.

Ако предпочитате топлия климат и южната атмосфера,

Прованс и Елзас 

в Южна Франция предлагат уникално коледно изживяване. В Прованс може да се насладите на традиционните пазари за занаяти и да опитате местни специалитети като коледни бисквити и различни видове сирена. Елзас, с неговата неповторима комбинация от френски и германски традиции, е известен със своите красиво декорирани базари и автентични ястия като фламкухен и коледни сладки.

Homepage - Christmas in Alsace

Изборът на предколедна екскурзия е начин да се потопите в духа на празниците и да откриете как се празнува Коледа в Европа. Всеки град и регион носи своите уникални традиции и предложения, които могат да превърнат вашето пътуване в незабравимо изживяване. Независимо дали ще изберете класическите маршрути в Централна Европа, или ще се впуснете в по-нестандартни дестинации като Скандинавия или Южна Франция, коледните базари ще ви предложат магия, която не може да бъде открита никъде другаде.

Йоана Шомова