Турагенции

Дорис травел предлага Брюксел за коледните базари

   
Дорис травел предлага Брюксел за коледните базари

Коледните базари в Брюксел са истинско вълшебство, което носи духа на празниците във всеки ъгъл на града. За това за поредна година “Дорис травел” организира 4-дневно пътуване с посещение на най-популярните коледни базари в града.

По това време на годината улиците на Брюксел се изпълват с аромата на греяно вино, прясно приготвени гофрети и разнообразни коледни лакомства, докато празничните светлини озаряват историческите сгради и площадите. За тези, които търсят истинско празнично изживяване, Брюксел е място, което трябва да бъде посетено, а обиколката на коледните базари ще ви потопи в една магическа атмосфера, където традиции и модерност се срещат.

Цените започват 

от 621 евро на човек и включват самолетен билет София - Брюксел - София, с включен един ръчен багаж с размер 40/20/25 см на борда на самолета, двупосочен трансфер - летище - хотел - летище, 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Брюксел, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина", представител на туроператора по време на пътуването.

Главният коледен базар в Брюксел - Winter Wonders, е разположен на няколко емблематични места в центъра на града, включително площад „Гран плас“, района около борсата и площад „Света Катерина“. Там ще намерите над 200 щанда, които предлагат всичко - от традиционни белгийски шоколади и гофрети до ръчно изработени сувенири и коледни украси. Празничните сергии са обгърнати в светлини, а навсякъде се чуват коледни песни, което създава незабравимо усещане за уют и празничност.

Winter Wonders 2021 in Brussels kicks off with strict COVID-19 control  measures - Xinhua

В центъра на Winter Wonders се издига величественото коледно дърво, заобиколено от светлинни инсталации, които всяка година привличат посетители от цял свят. Освен щандовете, базарът предлага и ледена пързалка, където деца и възрастни могат да се насладят на зимни забавления. Всеки ден има светлинно шоу на площад „Гран плас“, което е истинска феерия от цветове и музика, потапяща посетителите в магията на Коледа.

Туроператорът е подготвил разходка и до други интересни базари като тези в Плас Де Ла Моне и Плас Санте Катерина.

Но, разбира се, Белгия предлага много повече. Екскурзията до страната предлага и много културно наследство и гастрономически изкушения. За това и “Дорис травел” са подготвили и допълнителни екскурзии за всеки ден за онези туристи, които искат да разгледат възможно най-много.

Пътуването до Антверпен 

е много предпочитано, тъй като градът е известна туристическа дестинация. Той е известен като градът на диамантите и родното място на бароковия художник Питър Паул Рубенс. Тук можете да се разходите по историческите улички, осеяни със забележителни сгради в готически и ренесансов стил, и да посетите внушителната катедрала “Света Богородица” с шедьоврите на Рубенс. Коледните базари в Антверпен предлагат топли празнични напитки и традиционни белгийски сладкиши, като атмосферата е изпълнена със светлини и коледни мелодии, които добавят магия към зимния пейзаж.

150+ Antwerp Christmas Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images -  iStock | Antwerp christmas market

Гент е друга перла 

на Белгия, която през коледните празници се преобразява в приказен град със светлинни инсталации, украса и музика. Гент е известен със своята богата история, впечатляваща архитектура и канали, които създават романтичен облик. Разходката по средновековните улички и посещението на катедралата “Свети Баво” с известния олтар “Поклонението на тайнственото агне” ще оставят незабравими спомени.

От друга страна екскурзията до Льовен е особено предпочитана сред младежите. Градът е университетски с младежки дух, където историята и модерността се преплитат. През декември градът е изпълнен с празнична атмосфера и оживление. В Льовен можете да видите впечатляващата кметска сграда, която е осветена по особено красив начин по време на коледния сезон. Коледният базар в Льовен е по-малък и уютен, с фокус върху традиционни занаяти и ръчно изработени подаръци, което прави посещението тук още по-специално.

Christmas Markets in Belgium 2024 - Itinerary Expert

Разходката из тези градове ще добави разнообразие и дълбочина на празничното пътешествие, позволявайки на посетителите да се потопят в различни аспекти на белгийската култура и да усетят истинския дух на Коледа в някои от най-красивите места на страната. Освен това посещението на толкова различни коледни базари дава страхотна възможност са се открият страхотни занаятчийски подаръци и сувенири.

С тази програма на “Дорис травел” всеки турист може същински да се потопи в магията на празничните светлини, ароматите и топлината на Белгия - място, където Коледата оживява по уникален начин и обещава незабравими спомени.

Йоана Шомова