Турагенции

Туроператорът Аполо представи новата си круизна програма за 2025 г. във Варна

   

Калина Тодорова представи круизите за догодина
  Travelnews

Туроператорът "Аполо" представи новата си програма "Треска за круизи" за 2025 г. пред агенции в "Рослин хотел Димят" във Варна. Управителите Калина Тодорова и Павлина Илиева направиха презентация на рекордните 70 речни и морски приключения, които ще отведат българите до близки, далечни и екзотични места. 
 
Някои от круизите са изцяло нови за пазара. Сред тях са Кариби от Хюстън (САЩ) с уникалния кораб NCL Prima, заяви за TravelNews Калина Тодорова. Във Франция ще има винен речен круиз с тръгване от Бордо. Специализирана програма ще има и във Виетнам с плаване по река Меконг.

Всички круизи ще бъдат организирани с водач на български език, който ще придружава групата през цялото пътуване. Според Тодорова за някои търсенето е много голямо и е по-добре да се направят по-отрано резервации. 

"Аполо" предлага пакет, в който влиза круиз, самолетен билет с гарантирани места, водач и медицинска застраховка с „Евроинс“. Освен това включва задължително и една нощувка преди качването на борда с цел сигурност, ако авиокомпания отмени полет в последния момент. „По този начин си гарантираме, че няма да изпуснем кораба“, подчерта другият управител Павлина Илиева. 

Туристите пък са доволни, защото получават още една екскурзия бонус из града, в който ще се спи. Останалите екскурзии при спирането на пристанищата не са задължителни, а само който си плати за тях. Туристите могат и сами да слизат и да се разхождат из дестинациите. Важно е обаче да знаят, че трябва да се върнат на борда на кораба преди часа на тръгване, защото не се изчаква никой, обясни Калина Тодорова. 

Павлина Илиева съобщи, че речните крузи също стават търсени и не са само за възрасти хора. Корабите обикновено са на по 2 етажа. В тях има всичко – бар, изискани ресторанти, музиканти, всички каюти са с прозорец, на последния етаж има слънчева палуба с място за пушене. Някои кораби разполагат с басейни, като през лятото покрай тях са разположени шезлонги. 

От „Аполо“ организират за българските групи тематични партита на речните круизи – бяло парти, латино парти, българска вечер. Предимството на този тип пътувания по реки е, че се спира и в малки градчета, а в големите – корабите влизат буквално в центъра. 

Туроператорът „Аполо“ е от 24 години на пазара, като вече има над 13 години специализиран опит в круизите. Компанията държи на качеството и завръщането на доволните клиенти отново и отново.  

Мирослав Иванов