Новини Турагенции

GP Travel BG обслужи над 100 000 туристи за 10 години

   

Гълъбин Парушев и неговият екип разрязаха тортата
  Travelnews

Туроператорът GP Travel BG отпразнува 10 години с голямо парти в хотел Ramada by Wyndham Sofia City Center. Собственикът Гълъбин Парушев и съпругата му Мирена посрещнаха стотици гости. “Равносметката е, че за тези 10 години обслужихме над 100 000 български туристи”, обяви за TravelNews Гълъбин Парушев. Те са минали през над 300 собствени програми на компанията и са запълнили над 2200 автобуса.

GP Travel BG е специализиран в предлагането на дестинации в България и на Балканите. Туроператорът е един от малкото останали на пазара след пандемията, който организира екскурзии из вътрешността на страната. Той прави еднодневни програми до манастири и природни забележителности. Топ дестинация му е Самуилова крепост, Петрич с къщата на Ванга, Рупите и “Хераклея Синтика”. Автобусите ни се пълнят веднага заради археологическите разкрития на “Хереклая Синтика”, обясни Парушев.
Други известни са му до Трявна и Боженци, Жеравна и Котел, Елена с Велико Търново и др. Специализира се и в предлагането на СПА програми, като най-известните са Красновските минерални бани с “Аква терми” или на СПА в хотел “Орфей” в Девин.

“Ние сме сред лидерите на дестинация България, защото много от колегите приключиха след пандемията”, каза Парушев. Според него в страната ни трудно се работи, защото от една страна хотелите не искат да си партнират с туроператорите, а дават отстъпки само на клиентите, а от друга – музеите, които постоянно създават проблеми на групите и екскурзоводите. Ние отдавна си сътрудничим само с изпитани хотели, подчерта той.
По отношение на музеите е по-голям проблемът. Правим резервация за група и искаме предварително цените, но като отидем на място билетите се оказват по-скъпи, което е нелепо, коментира Гълъбин Парушев. В друга ситуация се прави резервация за ден и час, те я приемат, а на място се оказва, че в този ден не работят, което е абсурдно, каза той. Според него също е голям проблем, че много музеи не работят събота и неделя, когато хората са свободни и почиват, за да ги посетят. По света музеите обикновено почиват понеделник и вторник, обясни Парушев.

Страните от Балканския полуостров са друга сила на GP Travel BG. Това са автобусни програми до Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Северна Македония, Албания. Най-продавана е екскурзията до Княжевац, където сме лидер на пазара, където предлагаме етноархелогоческия парк "Равна", лапидариума, правим дегустация на вино, викаме духовите оркестри, които са специална атракция за нашите гости и викаме такъв за туристите, отбеляза Гълъбин Парушев. Отделно организира и екскурзии с автобуси до Италия - Венеция и Верона, Милано с езерата, Унгария - Будапеща, Германия - Баварските замъци.
С професионализма и индивидуалното отношение към всеки клиент, ние печелим доверието, постоянството и приятелството му, подчерта още Гълъбин Парушев.

Мирослав Иванов